Депутатът от ГЕРБ Димитър Гамишев, който преди дни беше осъден

...
Депутатът от ГЕРБ Димитър Гамишев, който преди дни беше осъден
Коментари Харесай

Депутат от ГЕРБ, осъден условно за смърт на пътя и заподозрян в укриване на данъци, депозира оставка

Депутатът от ГЕРБ Димитър Гамишев, който преди дни беше наказан на 2 години затвор условно и 3 години да не може да кара, тъй като е блъснал преди 4 години пешеходец на пътя, който е умрял, е подал оставката си в централата на ГЕРБ. Това заяви от парламентарната естрада някогашният пловдивски кмет Спас Гърневски.
Народният представител беше наказан, само че ще апелира, тъй като през ноември 2014 година в село Копривлен, още преди Гамишев да влезе като народен представител от листата на ГЕРБ, блъска с автомобила си пресичащ пътното платно мъж, който почива.
Гамишев към този момент е разследван и поради укриване на налози, като акция на спецпрокуратурата и ГДБОП е ориентирана освен против него, а и против чиновници на Национална агенция за приходите. Депутатът беше махленски от уеб страницата за проверяваща публицистика " Биволъ " разкри, че е продал на малоимотно лице своя компания, която е имала дълг от близо 200 000 лв.. Самата компания " Гамишев - НКБ " ЕООД е в листата на огромните длъжници на Национална агенция за приходите, без имущество, върху което могат да се наложат обезпечителни ограничения. Фирмата дължи на хазната 195 774 лв.. Купувачът на активите на компанията е с капитал от 2 лв., регистриран е в Ловеч на ул. " Шипка " 5А. Според Търговския указател неин притежател е Георги Михайлов Георгиев, който ръководи 93 компании и е притежател на 53 сдружения с задължения за стотици хиляди. На адреса на " Файнест Асошиътс " в Ловеч на ул. " Шипка " 5А са регистрирани общо 23 компании.
Фамилията на депутата от ГЕРБ е измежду строителните бизнесмени в Гоцеделчевско и съгласно обществените регистри компанията " Гамишев - НКБ " заявява оборот от 3.5 млн. лв. за 2015 година. През годините брачната половинка и снахата на депутата печелят европейски планове надлежно за близо 400 хиляди лева и 300 хиляди лева за възстановяване на къщи за посетители в с. Гайтаниново и в с. Лещен.
От трибуната на Народното събрание, обявявайки новината за оставката на Гамишев, Гърневски атакува Българска социалистическа партия и попита докога няма да има такава героизъм и от страна на алените, които не говорили по какъв начин братът на техен народен представител е " брокер на опиати " (бел. ред. - Илия Стоилов, брат на народния представител от Българска социалистическа партия Георги Стоилов), по какъв начин не приказват за съдения за пазаруване на гласове собствен народен представител Манол Генов и нападна Корнелия Нинова по линията " Техноимпекс ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР