Депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова заяви пред журналисти, че всеки,

...
Депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова заяви пред журналисти, че всеки,
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Това не е просто политическа заигравка между партии преди изборите

Депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова съобщи пред публицисти, че всеки, който има смисъл да апелира възможни резултати от изборите би го направил, в случай че се гласоподава с машинините за гласоподаване. " Ние сега не знаем в какъв брой машини е налят софтуера, дали е публикуван в цялата страна, това е извънредно скандално ", добави тя.

По думите й, от ГЕРБ се надяват ПП-ДБ да се разграничат от индивида, който си е разрешил да наруши изборния развой, правата на жителите и да реализира пробив в националанта сигурност.

" Към този миг към момента не можем изрично да кажем по какъв начин би стартирал изборният развой. ЦИК като самостоятелен държавен орган, претрупан с провеждането на тези избори, би трябвало да даде цялостната информация, както и самата ДАНС би трябвало да има повече информация за това какъв брой от машините са към този момент предоставени в регионалните управи, дали пътуват, с какъв програмен продукт и дали този програмен продукт е стигнал ", съобщи Атанасова.

" Първо, това са избори във всички общини. Най-сериозният риск е след изборите да бъде сезиран съда и да бъдат касирани изборите ", сподели още тя.

" За нас това не е просто политическа заигравка сред партии в последния ден преди изборите ", съобщи Атанасова.

" Ние към този момент като партия сме преживявали един път Костинброд, в случай че повторно на българските жители им се случи да преживеят това с подправяне или със промяна на програмен продукт, с " машинен Костинброд ", това никога не можем да кажем, че е пробив за демократични полезности ", означи Атанасова.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР