Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев коментира новите обвинения на Елена

...
Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев коментира новите обвинения на Елена
Коментари Харесай

Делян Добрев пита Йончева дали работи за чужди служби

Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев разяснява новите обвинявания на Елена Йончева от Българска социалистическа партия, че свързани с него компании са спечелили милиони от публични поръчки в Хасково. 

„ Ако напишете „ Елена Йончева ” в „ Google ” и превключите на „ Изображения ” половината фотоси ще са мои ”, разяснява той в ефира на утринния блок на bTV и запита за какво националният представител от Българска социалистическа партия няма досега и един законопроект в актива си.

„ Тя извършва ли поръчки на трима предприемачи в Хасково, които са „ завладяли ” хасковския кмет и той към този момент не е кмет на ГЕРБ? Един от тези предприемачи стои на стола на кмета, в това число физически – кметът стои на конферентната маса, в наличието на двамата се викат общински чиновници и им се слагат задания ”, сподели Добрев.

Не стана ясно кой е предприемачът, само че той сподели, че става дума за човек, непосредствен до Иван Стаматов, с който градоначалникът Добри Беливанов е бил на екскурзия в чужбина.

„ Г-жа Йончева чиновник ли е на избрани служби в България и в чужбина? Изпълнява ли поръчка на български или непознати служби за дискредитирането ми поради енергийни планове, които няма да се случат, в случай че аз съм ръководител на енергийната комисия в Народното събрание? ”. Той извади и фотоси от предизборната акция на Българска социалистическа партия в Хасково. На тях се вижда млад мъж, който бил „ непрекъснат компаньон ” на Елена Йончева по време на деянията. „ Знае ли, че този господин има присъда в Испания и, доколкото знам, е излежавал присъда за измами? Какво е правил през предизборната акция – за кой контингент е отговарял този господин? ”, попита Добрев.

По думите му мъжът няколко пъти си е сменял името и последното било Борис Архондев. Той сподели и имения, в които, по думите му, Йончева е живяла по време на акцията. Според „ Капитал ” тези парцели са на банкера Цветан Василев.

„ Благодарение на госпожа Йончева излезе, че поръчките са нещо неприятно в Хасково, а с помощта на тях се реализираха най-ниските цени в България ”, сподели още Добрев.

Елена Йончева отхвърли да се включи по телефона и да отговори на въпросите, които Делян Добрев й зададе. По-късно обаче, на брифинг на Левицата тя съобщи: " Не работя за български, нито за непознати служби, министър председателят Борисов би трябвало да има такава информация. " Не знам за кои трима предприемачи приказва. Ако счита, че има нещо неправилно в общината, че продължава тази корупционна скица, която се практикуваше до неотдавна, да внесе сигнал и да даде гласност. Моята борба не е против господин Добрев, а против тази система, която е направена. Ако той има някаква информация, че сходни схеми не престават със същите и други компании, дано каже защо става въпрос “, сподели още Йончева.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР