Депутатът от ДПС Делян Пеевски е носил на главния прокурор

...
Депутатът от ДПС Делян Пеевски е носил на главния прокурор
Коментари Харесай

Цветан Василев твърди, че Пеевски дава на Цацаров по 100 000 евро на месец

Депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски е носил на основния прокурор Сотир Цацаров по 100 хиляди евро на месец. Това съобщи мажоритарният притежател на банкрутиралата КТБ Цветан Василев в изявление за Frognews.

" Лично той ми е казвал, че ги носи непосредствено на обвинител номер едно ", добавя още банкерът. Коментарът му идва във връзка разкритията, които журналистът Люба Кулезич направи за известни персони, получавали пари от КТБ.

" Списъкът с политици, за които се твърди, че са получавали огромни суми от КТБ, може да е операция от страна на Лазов (става въпрос за Бисер Лазов, основен очевидец по делото КТБ - бел.ред.), да извършва поръчка и да посочва едни имена, а други да прикрива. Всичко е допустимо от подобен човек. Но той е най-малкият проблем ", споделя още банкерът.

На въпроса кой е огромният проблем, Василев дава отговор:

" Ще ви кажа, само че преди този момент ще загатна, че Делян Пеевски е носил на основния прокурор Сотир Цацаров по 100 хиляди евро на месец. Лично той ми е казвал, че ги носи непосредствено на обвинител номер едно. Самият Пеевски е взимал огромни суми. Сега касиерката споделя, че някои документи се били изгубили при пренасяне на офиса ѝ. Много забавно. Как са се изгубили, нали прокуратура и полиция нахлу там, тършува и прибра всичко, което е значимо, както самата тя твърди. Да не би да са изчезнали листовете, където попадат буквите Д.П. и Д.П 1? Както стана с тефтерчето на Филип Златанов, което се загуби по пътя към прокуратурата, а в него се мъдреха същите букви? Не се колебая, че прокуратурата се е подготвила със своите тези за процеса, само че въпреки всичко ще ѝ се наложи да дава отговор на много въпроси. Съвсем елементарни въпросчета. "

Василев прибавя, че в действителност значимият въпрос е кой събори банката е кой разграби активите ѝ .

" Отговорите ще разкрият генезиса на ръководството и зависимостите сред управляващите – законодателна, изпълнителна, правосъдна прюс медиите. Да допуснем хипотетично, че някакви пари са давани. Но техният общ брой ще е 10, 20 даже 50 милиона. Тази сума не може да е съображение за банкрут. Банката е имала над 6 млрд активи. За тях ми е думата. Само три от тях – Виваком, НУРТС и „ Петрол “ вършат близо 3 милиарда, все още преди банкрута, по борсови оценки. Били мои, настояват участниците в удара против КТБ. Как по този начин са мои, а посредством квестурата са в ръцете на други хора? Това ще би трябвало да се изясни. Като се види ролята на Пеевски и прокуратурата в разгрома на банката, посредством един неизвестен сигнал, чийто създател не е разпитан и до ден сегашен, ще лъсне цялата злокобна картина на един незаконен скрит план, умислен и осъществен от хора на върха в страната. Вътре е името и на настоящия министър председател ", споделя банкерът.

На въпрос за апелите на Сотир Цацаров и шефа на профилираната прокуратура Иван Гешев да се върне в България, Василев декларира, че " сигурно повече от тях желае да се върне ".

" Но пред коя прокуратура и профилиран съд да приказвам? Тези на Цацаров, Пеевски и Борисов? Цацаров ръководи обвиняването, в което доверието е малко над нулата. Той взе участие в сриването на банката. Пеевски е настоящ народен представител. Борисов е министър председател. Страната е първа по корупция в ЕС… Това гаранция ли е за обективен развой в така наречен профилиран съд? Служителите от разнообразни равнища на КТБ, които са упрекнати, няма да получат обективен развой. Няма условия за това. Самият обвинителен акт е блестящо доказателство за това, тъй като съдържа всичко друго, само че не и доказателствен материал ", добавя още мажоритарният притежател на КТБ.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР