Депутатът от БСП Елена Йончева и народният представител от ГЕРБ

...
Депутатът от БСП Елена Йончева и народният представител от ГЕРБ
Коментари Харесай

БСП и ГЕРБ с аргументи за и против вота на недоверие

Депутатът от Българска социалистическа партия Елена Йончева и националният представител от ГЕРБ Тома Биков изрекоха причини за и срещу вота на съмнение в бранш сигурност, пожелан от опозицията към кабинета " Борисов 3 ". Дебатите по вота на съмнение ще стартират в 13 часа в Народното събрание. Пред Йончева и Биков показаха своите позиции.

Вотът на съмнение е за неналичието на сигурност в нашата страна, за неуспех в работата на Министерство на вътрешните работи, съобщи Йончева. „ България няма сигурност. Има обири, нападения по селата, поръчкови убийства, които не са разкрити ”, добави тя.


„ В претекстовете няма и 100 грама политика. Има обзор на печата, журналистика и едни необятни изречения ", сподели от своя страна Биков. " Народът се чувствал нерешителен. Българска социалистическа партия или са социологическа организация, откакто приказват какво усеща народът, или са основна редакция на на половина жълт вестник ”, сподели политикът.

 „ Част от управническата стратегия на ГЕРБ е във всяко обитаемо място да има по един служител на реда. Засега това е мираж. Трябва да бъдат назначени 6000 души. В момента има назначени под 2000 души, а напусналите системата са над 2000 души ”, продължи Йончева. „ Полицията няма претекст, тласък да работи, заплатите са ниски, администрацията е доста раздута. Министър Радев не може да се оправи ”, разяснява тя.

-->

„ Първо, не над 2000 души са напуснали Министерство на вътрешните работи. Около 600 служители на реда са напуснали, на тяхно място са назначени 1700. Обещанието на ГЕРБ е да има 1000 назначени служители на реда за 4 години. За една година са назначени 1700 и евентуално ще бъдат назначени още ”, сподели Тома Биков.

„ ГЕРБ ръководи 9 години, не може непрестанно да се оправдава с други държавни управления . А проблемите със сигурността се задълбочават. 75% от кражбите не са разкрити, 85% от телефонните измами не са разкрити ”, разяснява още Йончева. 

„ Разбира се, че в системата има сложни проблеми, които обаче, нито ще се решат за три дни, нито ще се решат с избор на съмнение или директни неистини ”, съобщи Биков.

Той изрази мнение, че въпросите с набези против служители на реда като този в Ботевград или случаите в Угърчин, са вследствие на липса на ефикасна дългогодишна политика в образованието и обществената политика. Той акцентира, че би било добре, в случай че има същински спор за проблемите в бранш „ Сигурност ”, само че счита, че няма да станем очевидци на подобен в пленарната зала.

Йончева разкритикува и закона за частната охранителна активност , който по думите й „ приватизира работата на Министерство на вътрешните работи ”.

Тома Биков изясни, че става дума за повишение на сигурността в обитаемоте места . „ Ние се опитваме и с служители на реда, в това число с този закон, който дава на кметовете право да наемат охранителни компании.
Това ще усили равнището на сигурност в тези обитаеми места. Няма значение дали котката е държавна или частна, значимото е да лови мишки. В доста села се употребяват и сега охранителни компании, само че ги заплащат хората. И апропо, закононарушенията спадат. Да, несъмнено, че е ангажимент на полицията да охранява публичния ред, само че откакто е изработен разбор, в това число от Българска социалистическа партия, че има дефицит на служители на реда, за какво да не се даде тази опция ”, изрази мнение политикът от ГЕРБ.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР