Депутат от Пловдив ще оглави правната комисия Продължаваме промяната -

...
Депутат от Пловдив ще оглави правната комисия Продължаваме промяната -
Коментари Харесай

Подминават ултиматума на ГЕРБ с мълчание, депутат заговори за министрите на „промяната“

Депутат от Пловдив ще оглави правната комисия

" Продължаваме промяната - Демократична България " ще разискват имена за министри във вътрешните органи на обединението, оповестява Българска национална телевизия. 

В „ Денят стартира “ пък депутатът Росен Костурков загатна, че съпартийците му „ смяната “ ще подминат с безмълвие ултиматумът на ГЕРБ-СДС за състава на кабинет. До неделя хората на Бойко Борисов чакат да видят листата с имената на министрите, само че това е съвсем несъмнено, че няма да се случи. 

„ Работи се по персоналния състав на възможното държавно управление, което ние ще предложим, само че ние още не сме в хипотезата на раздадени мандати. Процедурно времето ще е към 10 дни, за които ние подредим персоналния състав на кабинета на малцинството, който ще предложи “, съобщи Костурков в ефира на националната телевизия. 

" Има насоки какви да бъдат имената, каква да бъде структурата на Министерския съвет, който ние ще предложим. Има доста време, с цел да се изчистят тези неща и да бъдат оповестени, няма имена, които да са спрягани за министър председател. Най-доброто, което може да дадем (б.а. за състава на кабинета) ще бъде ясно до една седмица ", добави той.

По думите му е отговорно ГЕРБ да се опитат да осъществят първия мандат.

Той разясни, че в Народното събрание ще има плаващи болшинства, което значи тежката работа на Народното събрание.

„ За България звучи екзотично да има държавно управление на малцинството, само че в другите парламентарни републики това е много срещана форма на ръководство. Поне пет страни в Европа сега са ръководени по този начин – Франция, Швеция, Норвегия, Хърватска, Испания “, посочи депутатът.

" Мисля, че през днешния ден правилникът ще бъде признат. Следващата стъпка е изборът на комисии, което е дълъг развой, другата седмица по това време ще ги имаме, не чакам никакви кавги. Имаме номинация за ръководител на правната комисия на Стою Стоев. Той е определен за народен представител от Пловдив – област, където и аз ", съобщи Костурков.

„ Ние не може да управляваме с ГЕРБ. Ще чакаме поддръжка по политики, които са допустими за тях, както и от Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, Има Такъв Народ, а може и от „ Възраждане “. Подкрепата не значи, че управляваме дружно “, разясни той.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР