Депутат от парламента на Азербайджан бе прострелян в дома си,

...
Депутат от парламента на Азербайджан бе прострелян в дома си,
Коментари Харесай

Простреляха депутат в Азербайджан

Депутат от Народното събрание на Азербайджан бе прострелян в дома си, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Парламентаристът Фазил Мустафа е в болница, откакто бе прострелян в рамото и бедрото с автомат " Калашников " нощес, съобщи службата за сигурност. Според информацията няма заплаха за живота му, а управляващите са почнали следствие за определяне на причинителя.

Законодателят сподели от болничното заведение, че бил улучен от два патрона, до момента в който вкарвал автомобила си в гаража.

Депутатът стана прочут в Народното събрание като неприкрит критик на Иран. Службата за държавна сигурност означи в своето изказване антииранската позиция на парламентариста. От институцията също обявиха, че са стартирали следствие на терористичен акт.

Отношенията сред Азербайджан и Иран, където има огромно население от етнически азери в северозападните региони,  се обтегнаха през последните месеци, откакто Баку разгласи проекти за определяне на публични дипломатически връзки с Израел.

През януари Азербайджан затвори своето посолство в Иран, откакто началникът на защитата на дипломатическото посланичество беше погубен, а Баку дефинира случая като " терористично нахлуване ".

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР