Денят в София започна с хладно време, температурата беше около

...
Денят в София започна с хладно време, температурата беше около
Коментари Харесай

Синоптик каза кога ще вали сняг

Денят в София стартира с хладно време, температурата беше към 3 градуса. Но денем се чакат стойности до 20-25 градуса.

" Връхната дреха в утринните часове е наложителна, макар че следобяд ще бъде топло и тя ще е непотребна. Най-топло ще бъде в Русе. В идващите дни температурите сутринта едва ще се покачат, термометрите ще демонстрират 6-11 градуса, денем - от 22 до 26 градуса. Отново в североизточните региони температурите ще бъдат най-високи, което не е особено. Това се дължи на пресечения релеф ", разяснява синоптикът Петър Янков.

Предупреди, че стартира интервалът на есенните мъгли. 

" Следващата седмица мъглите ще бъдат постоянно събитие. По-подходящото време за високопланински туризъм ще бъде в неделя, когато ще има по-малко облаци. В събота ще има облаци и видимостта ще бъде понижена. Валежи се чакат към 20-22 октомври. След Димитровден, когато стартира циганското лято, то няма да е с присъщите температури. От 27 октомври до края на месеца ще има чести превалявания и сензитивно захлаждане, в планините ще превали сняг ", заяви Янков. 

Синоптикът напомни пред bgonair, че човешкото тяло помни такива рискови обстановки във връзка с температура и вятър в границите на 6 месеца.

" Това е интервалът, в който планинските туристи и водачи се климатизират за рисково време. Когато човешкият организъм е подложен на вятър, рискова температура, налягане, мокрота - хора, претърпели счупвания, разкъсване на мускули го усещат ", добави синоптикът.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР