Денят в Киев започна със сирени за въздушна тревога и

...
Денят в Киев започна със сирени за въздушна тревога и
Коментари Харесай

Войната в Украйна: Ракети унищожиха склад с боеприпаси и украинска авиобаза до Киев


Денят в Киев стартира със сирени за въздушна паника и пукотевица. Ракети унищожиха склад с муниции и украинска авиобаза покрай столицата.

Сателитни фотоси демонстрираха по какъв начин съветски военни елементи напредват към Киев, водят се борби, избухват пожари, а колони от коли се пробват да изоставен региона.

През погледа на клиничния психолог Юлия Кос Киев наподобява мъртъв, а сирени се чуват през три часа.

„ Радваме се на това, че денят стартира. Опитваме се да не излизаме, работят някои магазини, някои аптеки също работят. Неголеми десантни групи от руснаци се пробват да обхванат в Киев. Всички са в потрес, всички са парализирани “, споделя Юлия.

Все повече барикади се издигат във и към столицата. А доброволци копаят окопи - за отбрана, само че и за отбранителни позиции.

Руската войска изпраща нови войски, откакто понесе най-големите си загуби от десетилетия, съобщи украинският президент Зеленски.

В отговор съветското министерство на защитата разгласява видеозапис, за който се твърди, че демонстрира съветски военни патрули при набези в Украйна.

А американският президент Джо Байдън отхвърли директна интервенция в спора.

„ Войната на Путин против Украйна в никакъв случай няма да бъде победа. Ние демонстрираме мощ и в никакъв случай няма да се разколебаем. Но концепцията да изпратим нападателно съоръжение, самолети, танкове и американски военни, разберете и не се заблуждавайте - каквото и да споделят - това би означавало Tрета международна война “, уточни Джо Байдън.

Словесни престрелки и в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

„ Организация на обединените нации няма информация за никаква стратегия за биологични оръжия в Украйна “, означи върховен чиновник на организацията.

Според Организация на обединените нации новите съветски удари са засегнали и цивилни обекти, в това число учебни заведения, жилищни здания и заводи.

Прегрупирането на съветските войски е в ход и те напредват към Киев –сателитни фотоси демонстрират къде тъкмо се намират.

Боевете се водят северозападно от града, като по-голямата част от съветските сухопътни сили са на 25 километра от центъра на украинската столица.

В над 15 района на Украйна рано тази заран са прозвучали сирени за въздушни набези. Харков, Чернигов и Суми остават обкръжени и под сериозен съветски обстрел. Обстрелвани са били също лечебни заведения в град Николаев и джамия в Мариупол.

Според източници в Киев, до часове във войната може се включи и Беларус. Минск отхвърли тази информация.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР