Денят се познава от сутринта твърди народната максима. И очевидно

...
Денят се познава от сутринта твърди народната максима. И очевидно
Коментари Харесай

Защо ставането по-рано сутрин ще подобри живота ни

" Денят се познава от сутринта " твърди националната максима. И явно много сполучливи хора са съгласни с нея, тъй като избират да стартират деня си рано сутринта. Наистина рано - към 5. Наистина ли има изгода от това да станем толкоз рано?
 Дрямка, сън и за какво от време на време се разсънваме раздразнителни след дремване
Защо се разсънваме ядосани след сънливост

И каква е тайната за ефикасна сънливост

" Напрежението от това да станем " утринни птички " е много огромно ", споделя Саманта Сноудън, треньорката по осъзнатост към известното приложение за медитация Headspace. Според нея обаче то си заслужава по доста аргументи.

Първо по този начин ще повишим самочувствието си, тъй като ще сме постигнали нещо, към което сме се стремили. Освен това ще избегнем нормалното утринно бързане, което покачва равнищата на стрес и въздейства отрицателно на психическото здраве.
 Снимка 615554

Ако забавим целия развой, обвързван със събуждането и нормалните утринни активностни, ще помогнем на нервната си система. Все отново Сноудън предизвестява да имаме няколко неща поради, в случай че планираме да стартираме да ставаме в 5 сутринта.

Не го правете за сметка на съня. Тя припомня, че всеки има друг вид работа и претовареност. Ако работим до късно, не е мъдро да ставаме в 5 сутринта, тъй като неналичието на задоволително сън ще ни изиграе неприятна смешка.
 Снимка 615555

Можем да " забавим " сутрините си, като просто станем по-рано, без да е нужно да го вършим тъкмо в 5. Можем и да облекчим утринните си задания, като отхвърлим част от тях вечерта: да вземем за пример да си приготвим облеклата, които ще носим, както и закуската.

Най-важното е обаче да не чакаме чудеса. Подобна смяна на нормалния ни темп изисква време и е доста евентуално да се откажем от нея бързо, в случай че забравим това, пишат.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР