Денят на народните будители е празник на духовното извисяване на

...
Денят на народните будители е празник на духовното извисяване на
Коментари Харесай

Тържественото отбелязване на 1 ноември събра стотици врачани пред паметника на Св. Софроний Врачански

Денят на националните будители е празник на духовното извисяване на българския народ, величаещ делото на своите светли исторически персони и ярки радетели за просвещение и национална самостоятелност!

Тези духовни водачи на нацията ни са най-ясно осъзнали, че единствено просветеният народ, прогледнал духовно, може да гради своята бъднина! Тържественото отбелязване на 1 ноември събра стотици врачани пред паметника на Св. Софроний Врачански, с цел да се преклонят пред личностите, съдействали за съхраняването на българския дух през вековете.
Кметът Калин Каменов поздрави присъстващите.„ Почитаме хората, поради които имаме нематериалност и еднаквост. За страдание се сещаме за тях, едвам когато си отидат от този свят, а през останалото време ги одобряваме за даденост. Нашият град има доста модерни будители, с които би трябвало да се гордеем и да им подражаваме.
Днес всеки от нас би трябвало да си спомни за първия преподавател, за своите родители и за тези, които са били до нас в сложните моменти и са ни посочили верния път. Скъпи съграждани, да пазим земята на предците ни чиста и неопетнена. Нека работим с чисто сърце и чисти ръце и да съхраняваме огъня на знанието, наследен от предците ни. Честит празник! “, сподели още кметът Калин Каменов.
Празничната стратегия продължи с водосвет-молебен за здраве и благополучие, отслужен от Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий.
В знак на благодарност, пред паметника на св. Софроний Врачански, венци и цветя бяха поднесени от името на народните представители инж. Петя Аврамова и Мартин Харизанов, кмета на Община Враца Калин Каменов, ръководителя на ОбС-Враца доктор Владимир Христов и общинския консултант Момчил Калистратов, заместник-кмета Петя Долапчиева, представители на общинските структури на партията.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР