Денят Х за кабинета е 18 май. Освен превозвачите, на

...
Денят Х за кабинета е 18 май. Освен превозвачите, на
Коментари Харесай

Денят Х е 18 май. И ресторантьорите на бунт

Денят Х за кабинета е 18 май. Освен превозвачите, на митинг против кабинета излизат и работодателите. Шефът на АИКБ Васил Велев разгласи, че на улицата ще са 15 000 души.

Привечер през днешния ден към тях се причислиха и заведенията. Ресторантьорите се включват в огромния протест на 18 май.

Цените на горивата и тока надигнаха още една протестна вълна. Работодателските организации упорстват за удължение на механизма за обезщетения за цените на тока, докато е належащо. Разликата сред цената на газа при потреблението на медиатори и цената с " Газпром износ " да бъде поета като отплата от бюджета.

Те упорстват за механизъм за дълготрайно гарантиране на налични цени на електрическа енергия, природен газ и петролни артикули, за стратегия за преодоляване на инфлационните процеси и възобновяване на веригите на доставки. Ако не се изпълнят настояванията им, призоват за оставка на държавното управление.

„ Сметките за ток са близо 2,5 пъти по-високи след обезщетения. Най-важните претенции са енергийната помощ да продължи и да се усили, защото тя е безусловно незадоволителна. Също да има регулация за цените на бензина или таван, или несъгласие, както и мярката 60 на 40 да се резервира, и да има съответни обезщетения за газа “, съобщи ръководителят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР