Деница Сачева вече е социален министър. Тя бе избрана от

...
Деница Сачева вече е социален министър. Тя бе избрана от
Коментари Харесай

След бурни дебати избраха Деница Сачева за социален министър

Деница Сачева към този момент е обществен министър. Тя бе определена от Народното събрание с 114 гласа "за ". Против гласоподаваха 106 депутати от Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и "Атака ", а трима от "Воля " се въздържаха.
Сачева бе определена след плевел спор в пленарната зала, в който опозицията я упрекна в пробутване на джендър идеология в образованието като зам.-министър. Самата Сачева изиска думата и от парламентарната естрада обори всяко едно от обвиняванията, които й бяха отправени.
"Много добре осъзнавам мащаба, отговорността и компликациите, свързани със обществената политика. Това е сложна политика, която би трябвало да ангажира познания от региона на образованието, опазването на здравето и финансите. И незначителна част от тези браншове.аз имам персонален опит - на практика, управнически и административен " изясни Сачева.
Затова тя счита, че може да е потребна в търсенето на уравновесени решения. Напомни, че общественото министерство се занимава и с пазара на труда и с индустриалните връзки. И по тази причина ще търси връзка сред общественото и просветителното министерства.
Политиките, които ще извършвам - управническите цели на това съдружно държавно управление са към този момент написани и ясни и не би следвало да има изненади, изясни Сачева.
Тя разгласи, че чутите в пленарната зала рецензии са част от огромна дезинформационна акция, която я изненадала.
"Изненадана съм от задълбочените знания на биографията ми, само че цитираните тук неща са събирани главно в интернет търсачки " добави Сачева.
Новата обществена министърка постави клетва пред народните представители.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР