Денисова съобщи, че „окупаторите принуждават учениците от т.нар. „кадетски корпус“

...
Денисова съобщи, че „окупаторите принуждават учениците от т.нар. „кадетски корпус“
Коментари Харесай

Людмила Денисова: Депортират насилствено децата в Русия

Денисова заяви, че „ окупаторите принуждават учениците от така наречен „ кадетски корпус “ от окупираните територии да вземат участие във войната против Украйна. Тя написа това в канала си в „ Телеграм “.

На среща с делегация на интернационалната неправителствена организация „ Save the Children “ тя подчертава върху насилственото депортиране от окупаторите на украински жители на територията на Руската федерация, в това число и на деца.

„ Окупаторът възнамерява да даде евакуираните украински сираци и деца, лишени от наставнически грижи, за осиновяване по опростена процедура на съветски приемни фамилии. След това документите, потвърждаващи украинския генезис на децата, ще бъдат унищожени ", сподели Денисова, представена от " Евроком ".

Тя осведоми, че „ в Русия и на краткотрайно окупираните от нея територии на Украйна нашите деца са принудени да учат съветски език и агитация, унищожавайки националната им еднаквост “.

„ В Крим и във Временно окупираните територии на Украйна се ускорява милитаризацията на украинските деца. Вече има две жертви измежду учениците от така наречен „ кадетски корпус “, които са принудени от нашествениците да вземат участие във военни дейности против Украйна “, написа Денисова.

Тя акцентира, че всички тези дейности на Руската федерация попадат в определението за геноцид на украинския народ и осведоми, че горещата линия на комисаря на Върховната Рада към този момент е получила поръчки за търсене на изчезнали 1889 деца.

По-рано съветското министерство на защитата заяви, че нашествениците са депортирали 1,1 милиона души от Украйна, в това число съвсем 200 000 деца.

Русия употребява украински деца в събития в поддръжка на войната против Украйна.

В окупирания Севастопол се организира музикален маратон „ За свят без нацизъм “. Нашествениците посветиха събитието на паметта на хора, които са били „ измъчвани от фашистите – украински националисти “. В пропагандното събитие участваха и деца, облечени във военни униформи и със флагове на Руската федерация, заяви „ Украйна 24 “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР