Денис Шаповалов не се радва на кой знае какви успехи

...
Денис Шаповалов не се радва на кой знае какви успехи
Коментари Харесай

Рим: Шаповалов срази миналогодишния полуфиналист; Фокина също прогресира напред

Денис Шаповалов не се радва на кой знае какви триумфи от началото на сезона на клей. До момента идването си в Рим канадецът бе взел участие единствено в две съревнования на алено, в които беше постигнал едвам една победа. На старта в италианската столица пък международният номер 16 трябваше да премери сили с миналогодишния полуфиналист Лоренцо Сонего. Срещата сред двамата се трансформира в същински трилър, а Шаповалов се поздрави с успеха след тричасовата борба - 7:6(5) 3:6 6:3.

Местният любим имаше самодейността в началните минути. Сонего откри сметката си със сервис гейм на нула, а по-късно наказа слабия старт на съперника си, с цел да си построи задатък от 3:1. Италианецът се справяше отлично със затвърждаването на преднината си и от ден на ден се доближаваше до това да излезе напред в общия резултат, само че в края сподели признаци на спад в представянето си. Шаповалов притисна противника си и пропусна цели седем брейк бола, като сред тях отрази точка за сета, преди да изравни резултата. Така се стигна до тайбрек, в който 13-ят в схемата пръв се откъсна в точките, а до края не изпусна самодейност и откриващата част отиде против името му.

Вторият сет стартира равностойно, като двамата посочваха безгрешни изяви от линията за начален удар и в първите седем гейма бяхме очевидци на една единствена точка за пробив, която Сонего не съумя да оползотври. Все отново подкрепян бързо от своите сънародници, италианецът се добра до по този начин скъпия брейк в края, след която изрично постави завършек на частта.

Той обаче не съумя да придвижи импулса в представянето си и в решителния сет. За сметка на това Шаповалов направи отличен старт, като загуби общо три точки в първите три гейма - 3:0. Канадецът продължи да господства на корта и да се придържа към лидерската си позиция, която по този начин и не бе поставяна под подозрение. Бившият член на топ 10 смълча цялостните трибуни на корт Grandstand със сервис гейм на нула, който му подпечата успеха.

Keeping the home crowd quiet
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР