Ден, след като Слави Трифонов обяви състава на проектокабинета му,

...
Ден, след като Слави Трифонов обяви състава на проектокабинета му,
Коментари Харесай

Подписка против обявената за министър на културата - Саня Армутлиева

Ден, откакто Слави Трифонов разгласи състава на проектокабинета му, против един от номинираните министри бе инициирана онлайн петиция. Подписката е изпратена до водача на " ИТН " Слави Трифонов и Тошко Йорданов и упорства да бъде определен различен човек за министър на културата. Като претекст за настояването се показва " Армутлиева бе редовно свързвана с монопола над аудио наличието в електронните медии и редица други кавги в музикалния бизнес в България. "  

 Инициатори на подписка та са Десислава Миланова (актриса), Християн Георгиев (музикант) и Диляна Величкова (общественик). 

Пълният текст на петицията четете по-долу:

На 12.07.2021 година Станислава (Саня) Армутлиева  бе препоръчана за министър на културата. За необятната общност е ясно, че през миналите години госпожа Армутлиева бе редовно свързвана с монопола над аудио наличието в електронните медии и редица други кавги в музикалния бизнес в България.

Ние, културните дейци, актьори и общественици сме изрично срещу тази кандидатура, тъй като се НУЖДАЕМ от заслужен министър, който има образованието, опита, професионализма и съвестта да заеме тази виновна позиция. В сферата на културата има наложителни и основни въпроси, които би трябвало да получат навременни и съответни решения, а това не би могло допустимо да се случи, в случай че постът не е поверен на способен и честен експерт. 

Каква е компетенцията на госпожа Армутлиева отвън музикалния шоубизнес и спорадичните функции на огромен екран? Какви въобще са критериите, с цел да се избере дадена (и конкретната) личност за министър на културата, с изключение на персонални връзки и познанства? 

България разполага с отлични експерти в тази област, с действителен принос към  културата и ясна визия за характерните проблеми на бранша. Молим да вземете поради всичко това при избора на различен претендент за министър на културата. Искрено се надяваме и имаме вяра, че следва на позицията да застане персона, която пази освен личните си ползи, само че и работи добросъвестно и умело в името на българската просвета.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР