Ден преди срещата на върха ЕС – Турция утре във

...
Ден преди срещата на върха ЕС – Турция утре във
Коментари Харесай

Ердоган: Западът се опитва да ни поучава. Никакви отстъпки утре във Варна

Ден преди срещата на върха Европейски Съюз – Турция на следващия ден във Варна турският президент Реджеп Ердоган съобщи, че няма да допусне Западът да го поучава и няма да отстъпи пред европейските водачи, съобщи БГНЕС.
" Западът се пробва да ни поучава, да ни дава препоръки, оставете ги за себе си. За всичко имам видео-документи. Утре и без друго ще бъдем дружно във Варна, квалифициран съм и всичко ще им покажа. Ще бъдем непоклатими, никакви отстъпки няма да вършим ", уточни Ердоган със недопечен звук пред участниците в районната конференция на ръководещата партия в Трабзон. Той акцентира, че Западът завижда и ревнува, предизвикан от динамичното развиване на Турция през последните 15 години.
Началото на срещата на върха е планувано за 19 ч. и ще продължи минимум два часа, след което домакинът бойко Борисов, европейските водачи Доналд Туск и Жан-Клод Юнкер ще дадат взаимна конференция. Според Анадолската организация публична Анкара чака от Европейски Съюз съответни стъпки за възобновяване на атмосферата на взаимното доверие , актуализиране на съглашението по Митническия съюз Турция – Европейски Съюз, либерализиране на визовия режим за турските жители, ускорение на процеса за финансовата помощ за сирийските бежанци в Турция и най-много общи дейности в битката против тероризма.
В същото време представителите на Европейски Съюз възприемат срещата във Варна като платформа за подсилване на съдействието за премахване на проблемите, насъбрани в връзките с Турция. Дневният ред планува разисквания на връзките на Турция с Европейски Съюз в областта на стопанската система, търговията, сигурността, битката с тероризма и външната политика, както и обстановката в Палестина, на Балканите, в Сирия, Ирак, Либия, Аракан. Освен всичко това Анкара ще упорства за очистване на политическите и изкуствените загради в преговорния развой за участието на Турция в Европейски Съюз.
Ердоган възнамерява диалози с Туск и Юнкер по въпроса за уговорките на Брюксел пред Анкара, както и казуса за противодействието против активността на терористите в европейските страни. Миналата седмица в обществена тирада турският държавен глава съобщи, че Европа покровителства терористични групировки на своята територия и оказва безплатна помощ на терористи, като по този метод ги употребява като инструмент против Турция. " Видяха това в Африн, както и по време на интервенцията " Щит на Ефрат ". Но не извършиха обещанията, които ни дадоха ", бе споделил президентът. Тогава той разгласи, че е подготвил купища видеозаписи и снимки, направени в лагерите на търсещите леговище бежанци, и че ще ги даде на Варненската среща.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР