Ден преди крайния срок шестима са ясните кандидати за кмет

...
Ден преди крайния срок шестима са ясните кандидати за кмет
Коментари Харесай

Ден преди крайния срок шестима са кандидатите за кмет на Хасково

Ден преди крайния период шестима са ясните претенденти за кмет на Община Хасково.

За втори мандат ще се бори сегашният кмет Станислав Дечев от ГЕРБ. 47-годишният Дечев бе регионален шеф на Хасково преди да завоюва локалните избори преди 4 години. За регионален шеф бе назначен през 2015 година През март 2017 година бе определен за депутат в 44-ото Народно заседание, само че избра да остане на поста регионален шеф. Преди това бе общински консултант.



Сред претендентите е и управлявалият Хасково четири следващи мандата Георги Иванов . Той е повдигнат от локална инициативна група, а с цел да се съблюдава буквата на закона зад него е партия " Български гласъ ". Иванов влезе в постройката на пл. " Общински " за пръв път през 1999 година, повдигнат от Съюз на демократичните сили. В последвалите три мандата той бе издиган от разнообразни обединения.



Ново лице е предприемачът Николай Ставрев . Той ще разчита на поддръжката на локалната коалиция " Спаси Хасково ", Българска социалистическа партия, която за пръв път няма собствен претендент за кмет, " Продължаваме Промяната " и други партии.



Депутатът от " Възраждане " Георги Георгиев също е измежду кандидатите за кметския пост в Хасково. " ИТН " издига притежателя на таксиметрова компания Иван Иванов.



" Национално придвижване за права и свободи " на Гюнер Тахир също разгласи, че ще има претендент и това е Исман Местанова . Тя е единствената дама претендент.

Все още не е явен претендентът на Движение за права и свободи , само че е ясно, че партията ще има подобен на тези избори. Четирима са минали сполучливо препитването, съгласно информация на Българска национална телевизия. Вероятно претендентът ще стане явен на следващия ден, 26 септември, когато е последният ден за регистрация в ОИК.

Автор: Цанка Семерджиева

Снимки: БГНЕС, Българска телеграфна агенция


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР