Ден преди извънредния конгрес на БСП, целта за свикването на

...
Ден преди извънредния конгрес на БСП, целта за свикването на
Коментари Харесай

Ден преди конгреса на БСП Стефан Данаилов поиска да спрат войните в партията

Ден преди изключителния конгрес на Българска социалистическа партия, задачата за свикването на който е Корнелия Нинова да се покаже като безалтернативен водач пред набиращата мощ вътрешна съпротива, едно от най-популярните лица в партията Стефан Данаилов излезе с писмо до социалистите да се спрат войните посред им.

Данаилов, който се опита да сдобри кръговете на Корнелия Нинова и Михаил Миков, когато тя завоюва лидерската конкуренция през 2016 година, стана заместител на ръководителя на Българска социалистическа партия. По-късно той се опита да сдобри варненската организация на социалистите, като стана лидер на депутатската листа от морския град за изборите т.г. И по времето, когато Сергей Станишев бе водач, Данаилов не един път е играл ролята на вътрешен обединител.

Днес пресцентъра на Българска социалистическа партия популяризира писмо на Данаилов, в което той се обръща към " приятели, другари, съидейници ", в което се приканва да се спрат войните и междуличностните противодействия и да се работи. На съперниците на водача се задават редица въпроси в посока дали работят по разпространение на политиките на партията. Утре е допустимо вътрешната съпротива да направи опит да неодобрява Нинова, като си тръгне преди гласоподаване на решенията на конгреса.

" Корнелия е себеотрицателен биткаджия, само че готовността й за вдишване на отговорност от името на цялата партия не постоянно е най-хубавото държание за един лидер. Препоръчвал съм й, че има потребност от време на време да изчака и опипа пулса на общото мнение. Да си пръв измежду равни не значи първи да поемаш всички тежки удари. Подкрепям Корнелия, имам вяра й, нейният хъс за победа над нашите съперници има същински привлекателен заряд и не бих се лишил от насладата от сърце да й оказвам помощ ", написа в писмото на Данаилов.

В него се добавя, " че е пристигнало време хората в Българска социалистическа партия да калят търпението си и умно да подредят целите си ". " Някои от нас смятат, че младите по традиция вървят до и след нас, само че дали не сме пропуснали възмъжаването им, вторачени в сигурното си кадрово статукво, водени от максимата, че " изпитаното в багра потомство " по-малко бърка? ", пита още Данаилов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР