Ден по-рано - на 21 май, Радев ще се срещне

...
Ден по-рано - на 21 май, Радев ще се срещне
Коментари Харесай

Извънредна Информация От Кремъл! Вижте Какво Съобщиха За България И Президентът Румен Радев! Владимир Путин Каза Тежката Си Дума

Ден по-рано - на 21 май, Радев ще се срещне в Москва с премиера на Русия Дмитрий Медведев, с който ще обсъдят реализацията на взаимни планове, оповестиха от пресслужбата на съветското държавно управление.

" По време на договарянията двамата възнамеряват да обсъдят настоящи въпроси от руско-българското търговско-икономическо и културно-хуманитарно взаимоотношение, реализацията на взаимни планове в енергетиката, индустрията, превоза и други области ", се споделя в известието.

Неотдавна съветският дипломат у нас Анатолий Макаров съобщи, че Путин и Радев ще приказват по значими въпроси като тези за възстановяване на връзките сред Русия и Европейския съюз.

" Така е вярно, двамата президенти се срещат и взимат решения за по-нататъшни стъпки. На тази среща може да се разиска възможна бъдеща аудиенция на президента Путин в България ", означи тогава той.

Самият Радев пък разяснява във връзка визитата си:

" Българският културен, международен и цивилизационен принос не може да става залог на политически спор. Точно във времена на борба ние би трябвало да поддържаме разговора, би трябвало да търсим общите ползи в битката с тероризма и по какъв начин да снижаваме това напрежение. Така че в тази връзка мисля, че разговорът и каналите за разговор би трябвало да бъдат непокътнати. Основната цел на България е реализиране на диверсификация - на газови и енергийни доставки като източници и като направления ".

Държавният глава сподели още, че се разисква аудиенция на Владимир Путин в София, само че към този момент няма дати.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР