Демонтажът на Паметника на Съветската армия се прави по всички

...
Демонтажът на Паметника на Съветската армия се прави по всички
Коментари Харесай

Вили Лилков: Демонтажът на Паметника на Съветската армия се прави по всички правила

Демонтажът на Паметника на Съветската войска се прави по всички правила. То е изчистено по законова процедура. Нормално е опозицията да реагира. Тяхното държание обаче е на идеологическа основа. Къде ще бъде съхранен паметникът следва да реши регионалният съвет. Това съобщи водачът на " Синя София " Вили Лилков в предаването „ Още от деня ” по Българска национална телевизия.
Всичко по тематиката: Демонтажът на Паметника на Съветската войска 51
„ Президентът Радев се включва доста късно в този спор, който се води от 90-те години. Въпросът с Паметника на Съветската войска е политически, защото той показва една политическа лъжа. Всичко е казано за него ”, акцентира той.

„ Съветската войска в България не е освободителка, а окупационна мощ. Той не е построен от признателния български народ, а с решение на Централен комитет на Българска комунистическа партия. Този монумент е доста значим за Българска комунистическа партия, тъй като Съветската войска ги докарва на власт и се разправя с политическите им съперници. Той показва историческа неистина. Той разделя българското общество. След премахването му на негово място би трябвало да има нещо красиво и съвременно ”, изясни Лилков.

„ Този монумент е спрял през 50-те години развиването на най-красивата градина в София. Това пространство таман стартира да се развива по европейски. Там работят най-хубавите архитекти. С премахването му Княжевската градина може да заживее нов живот. Там може да се построи нещо модерно, съвременно и налично непрекъснато. Мястото е доста отзивчиво. Трябва да го оживим ”, предлага водачът на " Синя София ".

„ След демонтажа на ход е общината. Смятам, че след 18.12. ще има излаз от обстановката в СОС. Има условия, които не разрешават да има повече отсрочване. Рискът да загубим евросредства по редица планове е доста огромен. Ако не проработи СОС до края на годината няма да можем да приемем  план-сметката за чистотата. Кметът няма да може структурата на общинската администрация. Вина за този блокаж ще е на най-големите политически сили в общината. Те би трябвало да се смирят и да стартираме да работим. За страдание е прекомерно евентуално да се ръководи на ротационен принцип и с плаващи болшинства ”, сподели още Вили Лилков.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР