Демонтаж на виенското колело започна от сутринта, тъй като договорът

...
Демонтаж на виенското колело започна от сутринта, тъй като договорът
Коментари Харесай

Разглобяват виенското колело на площад Централен

Демонтаж на виенското колело стартира от сутринта, защото договорът за атракцията на пл. „ Централен” изтече през вчерашния ден.

Работниците на първо време смъкнаха седалките, катерейки се по структурата, издигната на височината на 12-етажния някогашен партиен дом. На площада беше докаран камион с ремарке, с цел да може да изтегли оборудването. Не чакаме да има увреждания на настилката, споделиха майсторите.

Специалисти от община Пловдив ще създадат оглед на площадното пространство, където в продължение на един месец пред виенското колело се редяха опашки от искащите да видят панорамата на Пловдив. Ако има вреди, общината няма да връща на компанията импортираната гаранция от 23 100 лв..

Управителят на компания „ Драгиев и ко” инж. Цанко Драгиев също се надява, че плочките са непокътнати. Както „ Марица” писа през днешния ден, пространството, върху което беше инсталирано колелото, е облицовано с бетонни блокчета.

За площада към момента няма акт 16, макар че е приключен през септември 2019 година Едната причина е, че се чака координиране с НИНКН и Министерството на културата, втората е, че реставрацията на Римския конгрес – север, която сега се прави до пощата, е част от благоустрояването на пл. „ Централен”.

Снимки от Франк Воща
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР