Демонстрацията ще е на 3 декември по обяд Възраждане излиза

...
Демонстрацията ще е на 3 декември по обяд Възраждане излиза
Коментари Харесай

„Възраждане” излиза на протест за запазване на българския лев и срещу приемане на еврото

Демонстрацията ще е на 3 декември по обяд
„ Възраждане ” излиза на митинг на 3 декември за опазване на българския лев и против приемане на еврото, оповестиха от пресцентъра на партията. Демонстрацията е планувана за 12:00 часа на пл. „ Народно заседание ”.

„ Поводът е стремежът на българските политици да вземат решение, което визира генерации българи, без да се съобразят с актуалната икономическа обстановка в страната ни ”, показват от партията. 

Те прибавят, че България може да одобри еврото в този момент или „ напълно хипотетично след 500 години ” и с това няма да наруши контракта от Маастрихт, тъй като в него не е записана точна дата и всяка страна има право да реши по кое време и по какъв начин да одобри общата валута.

„ Очевидно е, че това да се присъединим към еврозоната е решение, което българските политици се пробват да вземат преждевременно и под напън. Познавайки политическата обстановка в страната, можем да заключим, че този напън е извън и разумно той идва от Европейската централна банка ”, считат от „ Възраждане ”.

След консултациите при Румен Радев от партията споделиха, че ще образуват предприемчив комитет за събиране на подписи за референдум за влизане на България в еврозоната. Те поканиха по-рано и останалите парламентарни групи на диалози по тематиката като се отзоваха единствено ГЕРБ-СДС и „ Български напредък ”, които отхвърлиха да поддържат референдума. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР