Демонстранти са се събрали в Букурещ пред сградата на Главната

...
Демонстранти са се събрали в Букурещ пред сградата на Главната
Коментари Харесай

Протест в подкрепа на Кьовеши пред румънската Главна прокуратура

Демонстранти са се събрали в Букурещ пред постройката на Главната прокуратура, където се чака да се яви Лаура Кьовеши, с цел да бъде упрекната в корист със служебно състояние, взимане на рушвет и лъжесвидетелстване, оповестяват румънските медии.
Кьовеши няма да се откаже от конкуренцията за европейски основен прокурор Тя е призована на разпит като обвинена в деня, когато ще пътува за Брюксел за състезанието
Бързо стартиралото следствие на Специалния отдел за следствие на закононарушенията в правосъдната система пристигна в миг, когато Кьовеши би трябвало да бъде изслушана в Европейския парламент в границите на процедурата по желание на основен прокурор на новата Европейска прокуратура. Кьовеши е считана за любимец за поста.
Преди избора на европейски основен прокурор: Основен любимец е румънката Кьовеши Номинацията на румънката обаче срещна сериозен отпор от социалдемократите в родината ѝ, които седят в основата на уволнението ѝ
Румънските медии оповестяват, че пред Главната прокуратура са се събрали хора, които показват поддръжката си за Кьовеши. " Г-жа Кьовеши, ние сме с вас ", " СДП, алена чума ", " Искаме правдивост, желаеме правилно правораздаване ", " Кьовеши - в Брюксел, оставка Тудорел ", гласят някои от плакатите.

Министъра на правораздаването Тудорел Тоадер в профил от служба като основен прокурор Кьовеши през лятото на предходната година.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР