„Демокрацията в България ще има решаващата си дума на изборите“.

...
„Демокрацията в България ще има решаващата си дума на изборите“.
Коментари Харесай

Туск след срещата с Борисов: Демокрацията в България ще има решаващата дума на изборите

„ Демокрацията в България ще има решаващата си дума на изборите “. Това написа в профила си във „ Facebook “ ръководителят на Европейската национална партия Доналд Туск след срещата си с премиера Бойко Борисов. Двамата се разминаха в оценката си за извършения диалог в Брюксел.

Българският министър-председател е на съвещание на Европейския съвет. Той и Туск разгласиха фотоси от срещата си.



„ Открит диалог с българския министър-председател Бойко Борисов през днешния ден. Страната измина дълъг път от първия му кабинет, само че провокациите остават. Необходими са още промени във връзка с върховенството на закона, самостоятелната правосъдна система и битката против корупцията – нашите съществени полезности в Европейската национална партия. Демокрацията в България ще има решаващата си дума на изборите “, споделя Туск.

Тонът и акцентът на написаното обаче се разграничават от статуса, който пусна премиера.



„ Имате нашата поддръжка “! Това ми сподели президентът ЕНП Доналд Туск по време на срещата ни в Брюксел. (…) С Туск обсъдихме и първия Доклад на Европейска комисия за върховенството на закона в целия Европейски Съюз. Той е справедлив и отразява напъните на страната ни за битка с корупцията. България ще извърши всички рекомендации на Венецианската комисия и Европейска комисия за промени в правосъдната система “, написа министър-председателят.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР