Демократите в Сената отхвърлиха в четвъртък предложение от мегадонора на

...
Демократите в Сената отхвърлиха в четвъртък предложение от мегадонора на
Коментари Харесай

Демократите в Сената отхвърлят предложението от GOP донор, приятел на Кларънс Томас, за 5 години финансови записи

Демократите в Сената отхвърлиха в четвъртък предложение от мегадонора на Републиканската партия Харлан Кроу да даде на правосъдната комисия информация, обвързвана с пътуванията и първокласните ваканции, които той подари на арбитър Кларънс Томас през последните пет години.

В писмо, подписано от демократичното болшинство на комисията, сенаторите споделиха, че предлагането на Кроу е непълен „ непълен “ компромис с въпросите на комисията, който би оставил информацията, която считат за нужна за „ информиране на продължаващите законодателни старания на комисията “ за промяна на етиката във Върховния съд.

Връзката на Кроу с Томас е под светлината на прожекторите, откогато ProPublica разгласява поредност от отчети, описващи първокласните пътувания, които Томас е получил от Кроу, както и частна договорка за недвижими парцели от 2014 година със фамилията на Томас. Сделката с недвижими парцели и по-голямата част от гостоприемството останаха неотчетени в годишните финансови оповестявания на Томас, както и регистрираните заплащания на Кроу за образованието на внучен племенник на Томас. По-рано тази есен Томас промени минали отчети за откриване на информация, с цел да отрази повече пътувания с Crow, както и договорката с недвижими парцели.

Писмото от четвъртък разкрива, че юрист на Кроу се е съгласил да даде информация на правосъдната комисия на Сената, обхващаща единствено последните пет години от тяхното другарство. Предложеният отговор няма да включва – както беше поискано от комисията – обстоен лист на всички дарове, заплащания и продукти на стойност, надвишаваща 415 $, както и покупко-продажби с недвижими парцели сред двамата мъже през тяхното повече от две десетилетия другарство.

В подмяна на информацията, съгласно писмото, комисията ще би трябвало да „ се откаже от всевъзможни спомагателни следствия “ по отношение на връзките на Кроу с Томас, в това число следващи въпроси.

„ Получаването единствено на частични отговори през този случаен интервал от време е незадоволително, с цел да осведоми комисията за настоящите законодателни старания “, написа ръководителят на правосъдната власт на Сената Дик Дърбин в писмо, подписано от девет други членове в четвъртък. Той добави, че Кроу има време до 19 октомври да показа възобновена оферта.

„ Разочароващо е, че след доста месеци на добросъвестни старания за непринудено съдействие със правосъдната комисия макар сериозните конституционни опасения по отношение на нейното следствие, членове на една партия принудиха комисията да отхвърли взаимно уважаващ компромис “, споделиха от офиса на Харлан Кроу в известие изказване.

„ Отхвърлянето от страна на комисията на рационален компромис, препоръчан в духа на бистрота, акцентира, че това е политическа акция, предопределена да дискредитира настоящ арбитър от Върховния съд, а не законно изпитание за законодателство “, се споделя в изказването.

Миналата пролет Майкъл Боп, юрист на Crow, се усъмни дали комисията има пълномощия да стартира такова следствие, тъй като, сподели той, то няма годна законодателна цел. Той сподели, че ще се срещне със чиновници, с цел да обсъдят въпроси по отношение на взаимоотношенията сред неговия клиент и Томас.

„ Ние почитаме значимата роля на правосъдната комисия на Сената при формулирането на законодателство по отношение на нашата федерална правосъдна система и бихме приветствали полемика с вашия личен състав “, написа Боп.

През лятото е имало спорадични срещи сред юристи и личен състав, съгласно източник, само че писмото от четвъртък бележи нова ескалация на напрежението, защото съдиите започнаха нов мандат.

Комитетът също по този начин изпрати писма до консервативния деятел Леонард Лео, който отхвърли предишното лято да даде на депутатите от Демократическата партия информация по отношение на взаимоотношението му със съдията Самуел Алито, който участва на първокласен лов на риба с него през 2008 година и се вози с частен аероплан, благосъстоятелност на закостенял управител на хедж фондове. В писмо от юли юристът на Лео сподели, че следствието на Конгреса „ надвишава рестриктивните мерки, сложени от Конституцията на проверяващите пълномощия на комитетите “ и е опетнено от партизанска политика.

Сенаторите отхвърлиха причините на Лео, че следствието на комисията съставлява политическо възмездие – нарекоха обвиняването „ несериозно неправилно характеризиране “.

„ По-конкретно, Комитетът изследва по какъв начин актуалната етична рамка, ръководеща федералните съдии, не съумява да обхване цялостния обсег на неразкритите преди този момент дарове, превоз и настаняване, предоставени на съдиите от Върховния съд от страни, които имат бизнес пред Съда “, пишат демократите.

CNN се обърна към Лео за коментар.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР