Демократите си осигуряват абсолютно мнозинство в Сената на САЩ до

...
Демократите си осигуряват абсолютно мнозинство в Сената на САЩ до
Коментари Харесай

Демократите укрепиха мнозинството си в Сената на САЩ след оспорвана победа в Джорджия

Демократите си обезпечават безусловно болшинство в Сената на Съединени американски щати до приключването на мандата на президента Джо Байдън. Това стана, откакто сенаторът Рафаел Уорнък победи кандидата си от Републиканската партия Хершел Уокър в под напрежение балотаж в щата Джорджия, оповестява в. " Washington Post ".

Това беше мъчно извоювана победа за демократите в щат, който беше в основата на триумфите на партията през предишния избирателен цикъл и се чака да бъде основно полесражение за президентската конкуренция през 2024 година

Победата на Уорнък обезпечава на демократите 51-ото място в Сената, давайки им повече благоприятни условия за въздействие в едната от двете камари на Конгреса. Резултатът също по този начин поставя завършек на очакванията на републиканците за цялостен надзор над законодателния орган.

Техният претендент в конкуренцията за Джорджия беше повдигнат от 45-ия американски президент Доналд Тръмп. Срещу Уокър обаче бяха отправени голям брой компрометиращи обвинявания, в това число изказвания, че е платил за абортите на две свои някогашни приятелки макар че е подкрепял националната възбрана за тази процедура.

Той загуби от Уорнок с към 40 хиляди гласа, сочат предварителните данни. Победилият в изборите приказва пред своите поддръжници на особено проведено празненство за успеха.

" След тежка акция - или, би трябвало да кажа, акции - за мен е чест да изрека четирите най-силни думи, изричани в миналото в демокрацията: хората се произнесоха ", съобщи 53- годишният Уорнък.

Уорнък е старши свещеник в баптистката черква " Ебенезер ", където в миналото е проповядвал Мартин Лутър Кинг. Сега той се чака да изкара цялостен шестгодишен мандат, откакто предходната година завоюва изключителни избори на мястото на републиканеца Джони Исаксон, който се отдръпна заради здравословни проблеми.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР