Демократите изглежда като цяло се обединиха около избора на Камала

...
Демократите изглежда като цяло се обединиха около избора на Камала
Коментари Харесай

Добър ден за нашата страна: Демократите хвалят Байдън за избора на Камала Харис за вице

Демократите наподобява като цяло се сплотиха към избора на Камала Харис за вицепрезидент . Вчера бъдещият претендент на Демократическата партия за президент на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи, че е избрал за вицепрезидент Камала Харис, сенатор от Калифорния, написа " Гардиън ".
 Байдън уточни Камала Харис като претендент за вицепрезидент
Байдън уточни Камала Харис като претендент за вицепрезидент

Първата афроамериканка, претендираща за поста на вицепрезидент

Редица високопоставени членове на Демократическата партия реагираха съвсем незабавно след известието на Байдън, което се случва по-малко от седмица преди националния конвент на демократите, където някогашният вицепрезидент ще бъде номиниран публично за претендент на демократите за президент на Съединени американски щати.

Бившият президент на Съединени американски щати Барак Обама написа в " Туитър ", че познава сенатор Камала Харис от дълго време и че тя е добре готова за поста.

" Това е добър ден за нашата страна. Сега дано спечелим това нещо ", прикани той.

Бившият държавен секретар Хилари Клинтън също изрази задоволството си от избора на Харис за вицепрезидент. Според някогашния претендент за президент на Съединени американски щати сенаторът от Калифорния към този момент е потвърдил, че е необикновен водач.
 Камала Харис или Сюзън Райс - изборът на Байдън за вицепрезидент?
Камала Харис или Сюзън Райс - изборът на Байдън за вицепрезидент?

Вероятно ще е чернокожа жена

Харис беше един от главните съперници на Байдън по време на първичните избори до отдръпването си от конкуренцията в края на предходната година, само че двамата се преглеждат като лявоцентристи, въпреки че Харис е обвързвана и с прогресивното течение в Демократическата партия. Докато тя постоянно е подложена на критика, че е прекален центрист, Харис също бе похвалена и от прогресивните водачи в партията, в това число от други двама някогашни съперници на Байдън, сенаторите Бърни Сандърс и Елизабет Уорън.

Сандърс поздрави Камала Харис, която съгласно него прави история.

Уорън, която се спрягаше за вицепрезидент на Байдън, написа в " Туитър ", че Харис ще бъде " страховит сътрудник " на Байдън " в преобразяване на нашето държавно управление в мощна мощ за положително в битката за обществена, расова и икономическа правдивост ".

Либералната група " Демокрация за Америка ", която поддържа Сандърс за президент тази година преди да се отдръпна, също изрази поддръжката си. Според организацията изборът на Харис дава на демократите историческа опция да победят Доналд Тръмп.

По време на първичните избори една от главните рецензии към Харис бе, че тя не показва ясно позициите си. В сферата на опазването на здравето тя подкрепя Сандърс за законопроекта " Здравна грижа за всички " и разгласи, че поддържа унищожаване на частното опазване на здравето. Но по-късно разкри проект за опазването на здравето, който резервира огромна част от частното опазване на здравето.

Междувременно републиканците неправилно показват Харис като коренно лява, макар че мнозина в нейната партия я възприемат като центрист.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР