Демократичният съюз за интеграция е на мнение, че е необходимо

...
Демократичният съюз за интеграция е на мнение, че е необходимо
Коментари Харесай

Артан Груби: Да не мислим за следващи избори, а за следващите поколения

Демократичният съюз за интеграция е на мнение, че е належащо решение на Народното събрание, институционално, посредством обезпечаване на болшинство от две-трети за гласоподаване на конституционните промени, с цел да се утвърди договорът от Преспа сред Гърция и Македония. Предсрочни парламентарни избори могат единствено в допълнение да затруднят обстановката.
Това съобщи Артан Груби, народен представител от Демократичен съюз за интеграция в Народното събрание на Македония, за предаването „ Свободна зона “ в телевизия Европа
Груби съобщи, че като част от ръководещото болшинство неговата партия е почнала съвещания с другите парламентарни партии, с цел да се обезпечи нужното болшинство в Народното събрание на Република Македония.Той акцентира, че всички депутати би трябвало да поемат политическата отговорност.
За ВМРО-ДПМНЕ той счита, че нямат безапелационна позиция. ВМРО-ДПМНЕ също се афишира за интеграция на Македония в НАТО и Европейски Съюз, и за решение на разногласието за името. ВМРО-ДПМНЕ по време на акцията настояваше за референдум по въпроса за името и получи референдум. ВМРО-ДПМНЕ също споделя, че в случай че има болшинство на жители, които са за контракта и за интеграция на Македония в Европейски Съюз и НАТО, тогава няма да вършат обструкции пред процеса на гласоподаване в Народното събрание. Всички условия, които бяха сложени от страна на МВРО-ДПМНЕ, са в действителност към този момент изпълнени. ВМРО-ДПМНЕ би трябвало да се причисли към светлата страна на историята и да ни помогне да решим този въпрос. Да не мислим за последващи избори, а да мислим за идващите генерации “, съобщи Груби.
Според него откакто разговорът, който към този момент е почнал, би трябвало да продължи – без значение дали на посредством лидерска среща или двустранни срещи и диалози. Най-важен е крайният резултат, акцентира той и добави „ и аз се надявам, че нашите старания ще се увенчаят с триумф.
Попитан за ролята на президента Георге Иванов, Груби разяснява, че „ деструктивността на господин Иванов към този момент е потвърдена на процедура. Не единствено през този мандат, само че и при изборите от 2016 година, при отхвърли му да подпише указа за обявяване на закона за ратификацията на контракта с Гърция, както и при отхвърли да подпише декрет за обявяване на закона за езиците “.
„ Албанците никога, при никакви условия няма да заплашат сполучливото довеждане докрай на процеса за участие на Македония в НАТО и Европейски Съюз. Нищо няма да осуети процеса на присъединение на Скопие към Брюксел. Затова желая да бъда напълно явен - считам, че всички тези, които се популяризират измежду обществото, имат за цел да сплашват македонските жители. Искам да успокоя всички, че интеграционният развой на страната ни няма да бъде подложен под риск от нито една албанска политическа партия “, акцентира депутатът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР