Демократична България си поставя за цел да е на едно

...
Демократична България си поставя за цел да е на едно
Коментари Харесай

Демократична България се вижда на едно от първите три места на изборите

" Демократична България " си слага за цел да е на едно от първите три места след изборите на 14 ноември. в 46-ия парламент, образуван след вота на 11 юли.

" Целта е да максимизираме резултата и да получим мандат (за сформиране на правителство- бел. ред). " Демократична България " въз основата на последователността си, може да структурира ясно демократично болшинство в Народното събрание ", сподели съпредседателят на обединяването Христо Иванов в сряда при регистрацията на Демократична България за присъединяване в идните президентски и парламентарни избори.

" Различни спасители, месии и други такива фигури, доведоха България дотук. Трябва да спрем с това един избавител да сменя различен. Трябва да мислим по какъв начин най-сетне да завоюва България ", сподели Иванов.

По думите му партньорствата в идващия парламент ще се образуват на база само на задачите. Иванов акцентира, че позицията на Демократична България по отношение на ГЕРБ и Движение за права и свободи не се е трансформирала и тези две партии не би трябвало да имат въздействие в ръководството на страната.

Попитан дали вижда новата групировка " Продължаваме промяната " на някогашните министри Асен Василев и Кирил Петков като евентуален сътрудник, Иванов отговори:

" На Кирил и Асен сме гледали като на сътрудници в активността им като министри, като наши съидейници. Надяваме се, че когато изкристализира техният план, ще продължим да гледаме в една посока ".

Иванов напомни, че Демократична България предложи на Василев и Петков да се явят с общи листи на изборите, само че двамата взеха решение да вземат участие независимо с регистрация на други партии. " Така че на тези избори ще се явим като съперници, само че гледаме на тях с вяра, че дружно ще можем да формираме демократично болшинство ", добави той и изясни, че това значи, че Василев и Петков би трябвало да имат ясно отношение към ГЕРБ и Движение за права и свободи.

Въпреки че Демократична България се записва и за президентските избори, обединяването към момента не е взело решение дали ще издига собствен претендент за държавен глава. " Продължаваме да обмисляме всички вероятни разновидности. Ще приказваме по тази тематика когато вземем групово решение ", уточни Иванов.

По думите му групировката се записва и за президентския избор, " с цел да не затваряме тази врата ".

В обединяването мненията за това дали би трябвало да се издига претендент за президент са разнопосочни. Според едни групировката би трябвало да се концентрира единствено върху парламентарния избор, а съгласно други неналичието на претендент за държавен глава може да се разчете като уязвимост.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР