Официалните преговори за съставяне на правителство започват с разговори по

...
Официалните преговори за съставяне на правителство започват с разговори по
Коментари Харесай

Преговорите на живо: Бъдещите партньори говорят за отстраняването на Гешев

Официалните договаряния за сформиране на държавно управление стартират с диалози по браншове. За присъединяване в срещите първата политическа мощ " Продължаваме промяната " (ПП) предложения Българска социалистическа партия, " ИТН " и " Демократична България ".

В идващите пет дни ще има интензивни диалози, разграничени на 18 групи за разискване на секторни политики по 18 тематики и разработване на управническа стратегия. Срещите ще са по четири дневно, с изключение на в събота, когато ще са единствено две. Очаква се макар първичните поръчки за бързо привикване на Народното събрание, президентът Румен Радев да изчака с приключването най-малко на този кръг от съвещания сред четирите партии.

Във вторник политически съвещания започнаха с разискване на главните проблеми и предложенията на партиите за секторите енергетика и стопанска система. В момента тече полемиката на тематика правораздаване. До този момента " Демократична България " и " ИТН " откриха огромно съвпадание на стратегиите си, в това число за наложителното премахване на основния прокурор Иван Гешев, промяна на Висшия правосъден съвет и прокуратурата.



С час забавяне започнаха диалозите на тематика превоз, които също се организират сега. Причината за забавянето беше, че договарянията сред енергийните специалисти на четирите обединения се проточиха.



Над 5 часа продължаиха.



Срещата сред икономическите специалисти на партиите също завърши. На нея Петков стартира концепцията.

Имаме обща цел и тази цел е да създадем най-хубавия тим от специалисти за България, сподели съпредседателят на Политическа партия и някогашен длъжностен министър Кирил Петков на полемиката по икономическата тематика.

По думите му този екип ще е надпартиен и ще е с общите цели да се направи държавно управление, което не прави компромис с нищо, поставя България над всичко, в което няма наши и ваши хора. Идеята на Политическа партия е на полемиките първо ще се откроят общите политики. Петков уточни, че в стратегиите на политическите обединения, участващи в полемиката, голяма част от точките са общи.

Мисля, че тези общи точки незабавно могат да залегнат в нашата стратегия в съдружното съглашение, сподели още той.

Петков съобщи, че отсега нататък методът на ръководство, който " Продължаваме Промяната " се надяват да вкарат, ще е фокусиран върху причините, които всяка една от политиките би трябвало да отбрани и в случай че може тези причини да дадат превес в съдружната динамичност, да бъдат признати.



В сряда договарянията ще са отдадени на тематиките опазване на здравето, земеделие, обучение и електронно държавно управление. В четвъртък ще се разискват политиките, засягащи вътрешна сигурност, екология, районно развиване и просвета. В петък ще е отдаден на труд и обществени грижи, туризъм, национална сигурност и спорт. Дискусиите по политиките във сферата на финанси и интернационалните връзки ще се дискутират в събота.

Очаква се след приключването на секторните диалози да стартират и договарянията сред водачите на четирите обединения за сформиране на съдружно ръководство.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР