Демократът Джо Байдън заяви, че ще откаже дебат с Доналд

...
Демократът Джо Байдън заяви, че ще откаже дебат с Доналд
Коментари Харесай

Дебатът Байдън-Тръмп остава под въпрос, вицепрезидентите поемат щафетата в САЩ

Демократът Джо Байдън съобщи, че ще откаже спор с Доналд Тръмп през идната седмица, както е планувано, в случай че американският президент към момента е болен от ковид , съобщи Агенция Франс Прес.
" Очаквам с неспокойствие да дебатираме, само че се надявам всички протоколи да бъдат спазени ", сподели 77-годишният Байдън пред кореспонденти след завръщането си от Гетисбърг, представен от БГНЕС.
 С какво лекуваха Доналд Тръмп от COVID-19 С какво лекуваха Доналд Тръмп от COVID-19
Леченията от ковид се разделят на две - тези, които непосредствено нападат вируса и е по-вероятно да бъдат потребни през първата фаза и...
74-годишният Тръмп разгласи рано в петък - два дни след първия си спор с Байдън в Кливланд - че пробата му за ковид е позитивен.
Байдън и Тръмп би трябвало да се изправят още веднъж един против различен на 15 октомври, само че Байдън съобщи: " Ако той към момента има COVID-19, не трябва да водим спор ".
Протоколите на Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите гласят, че хората, които имат позитивен тест за вируса, би трябвало да останат у дома най-малко 10 дни след появяването на признаците за първи път, до момента в който хората, които се разболеят тежко, може да се наложи да останат у дома до 20 дни.
Все още няма изясненост дали Тръмп ще взе участие във втори спор с Байдън . В същото време се ускоряват подозренията в медиите и обществото дали въобще американският президент е болен от ковид или това е акция на щаба му, с която той ще се опита да отсрочи втори спор с съперника си.
След като напусна болничното заведение американският президент направи едно нещо - отсрочи договарянията с демократите за икономическия проект за справяне с последствията от ковид за след изборите.
 Доналд Тръмп: Напускам болничното заведение, не се опасявайте от Коронавирус Доналд Тръмп: Напускам болничното заведение, не се опасявайте от Коронавирус
" Днес в 18,30 ще напусна медицинският център Уолтър Рийд. Чувствам се в действителност добре.! Не му позволявайте да доминира над жи...
Байдън реагира и упрекна Тръмп, че е " обърнал тил " на американците: " Той обърна тил на всеки един служащ, чиято работа към момента не е възобновена.... Той обърна тил на фамилии, които се борят да заплащат наеми, да поставят храна на тяхната маса и да се грижат за децата си ”, сподели Байдън в изказване, откакто Тръмп замрази договарянията с демократите, обвинявайки ги, че договарят недобросъвестно.
Кандидатът за президент съобщи, че Тръмп е прекратил договарянията, тъй като желае да употребява законодателното време, с цел да утвърди претендента си реакционер на свободно място във Върховния съд на Съединени американски щати преди изборите.

На спор обаче ще излязат претендентите за вицепрезидент на Съединени американски щати - републиканецът Майкъл Пенс и демократът Камала Харис. Техният ефирен дуел закупи изключително значение в светлината на заболяването на американския президент Доналд Тръмп, оповестява ТАСС.
Дебатът, който ще продължи 180 минути ще се състои в Кингсбъри Хол на Университета на Юта в Солт Лейк Сити в сряда в 21:00 ч. локално време и ще бъде разграничен на девет 10-минутни сегмента. Всеки от тях ще бъде отдаден на избрана тематика, определена от домакина - ръководителят на бюрото във Вашингтон на вестник „ USA Today ” Сюзън Пейдж. И двамата участници направиха проби за ковид преди началото на дебата. Само те и модераторът на дебата ще могат да бъдат в залата без защитни маски. Поради пандемията дистанцията сред участниците на сцената е увеличено от 7 на 12 фута (от 2,1 на 3,6 метра), а сред участниците ще бъде конфигурирана транспарантна пластмасова бариера по решение на комисията за телевизионния спор.
 Доналд Тръмп е премълчал за позитивен резултат от първия си тест за ковид? Доналд Тръмп е премълчал за позитивен резултат от първия си тест за ковид?
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп предишния четвъртък не е споделил с обществеността информация за позитивните резултати от първия си тес...
" Ако сенатор Харис желае да построи към себе си, дано я направи ", сподели Кейти Милър, представител на централата на Пенс в изявление за " Политико ".
Обикновено дебатите сред претендентите за поста вицепрезидент имат малко въздействие върху хода на предизборната акция. „ Fox News ” даже дефинира дебатите от последните години като „ скучни “, само че идният ктелевизионен спор съставлява огромен интерес, защото идва в миг, когато хоспитализацията на Тръмп акцентира ролята на вицепрезидента и принуди щабовете на републиканската и демократичната акция да премислят тактиката си през последния сегмент на акцията.
61-годишният Майкъл Пенс и 55-годишната Камала Харис ще би трябвало да употребяват идния спор по малкия екран, с цел да успокоят обезпокоените гласоподаватели, че са годни да поемат поста президент. В тази връзка „ The Wall Street Journa ”l акцентира, че дебатът ще се трансформира в „ политически тест “ и за двамата участници и напомни, че Пенс през 2016 година обмисляше опцията да взе участие в битката за президентския пост, а Камала Харис до декември предходната година взе участие в битката за Демократична номинация за президент. " И двамата могат да търсят президентството в бъдеще ", показва вестникът, като показва, че 77-годишният претендент за президент на Съединени американски щати Джоузеф Байдън към този момент е декларирал, че в случай че завоюва изборите, ще смята президентството си като стадий преди идването на власт на ново потомство демократични водачи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР