Демократът Джо Байдън води на президента на САЩ Доналд Тръмп

...
Демократът Джо Байдън води на президента на САЩ Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Байдън води Тръмп с 12% сред избирателите

Демократът Джо Байдън води на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп с 12% на национално ниво измежду евентуалните гласоподаватели в Съединени американски щати. Това демонстрира социологическо изследване на Ройтерс/Ипсос, което също по този начин демонстрира, че броят на податливите на увещание гласоподаватели е намалял спрямо преди четири години, оповестява "Ройтерс ".
Допитването, осъществено сред 3 и 8 септември, е открило, че 52% от евентуалните гласоподаватели са възнамерявали да поддържат Байдън, до момента в който 40% ще поддържат Тръмп. Три % са декларирали, че ще гласоподават за различен претендент, а единствено 5 % са споделили, че към момента не са решили по-малко от два месеца до президентските избори на 3 ноември.
Проучването демонстрира, че броят на гласоподавателите, които към момента не са подкрепили претендент от огромна партия, е по-малък от половината от това, което беше през 2016 година, и че сега Байдън има преимуществото при обезпечаването на националния национален избор.
Дори в случай че останалите нерешили гласоподаватели поддържат Тръмп, сочи изследването, той отново ще загуби известния избор от Байдън.
Тръмп въпреки всичко може да завоюва преизбиране, без обаче да завоюва националния национален избор. Президентските избори в Съединени американски щати не се вземат решение от националния избор, а по-скоро кой печели Избирателната гилдия, съревнование, учредено на общ брой от победи в изборите в обособените щати.
Преди четири години претендентът на Демократическата партия Хилари Клинтън получи съвсем 3 милиона гласа повече от Тръмп, единствено с цел да види, че нейният републикански противник печели с малко Избирателната гилдия и президентството.
Това е първият път, в който допитването на Ройтерс/Ипсос мери поддръжката за претендентите за 2020 година измежду евентуалните гласоподаватели.
Когато се мери от регистрирани гласоподаватели, които включват тези, които са по-малко склонни да гласоподават, Байдън води на Тръмп с 8 процентни пункта, в съпоставяне със своите 7% преднина в сходна анкета предходната седмица.
Проучването демонстрира, че евентуалните гласоподаватели са стимулирани най-вече от пандемията от новия ковид, която умъртви над 186 000 американци и остави милиони без работа и възвръща доверието в държавното управление.
На въпрос какво движи избора им за президент, 28% споделят, че това е възприеманата дарба на претендента да се оправи с ковид, а 23% споделят, че това е способността да се възвърне доверието в държавното управление. Допълнителни 19% споделят, че това е способността на претендента да подтиква стопанската система, а 14% споделят, че търсят претендент, който е "твърд към престъпността ".
51% от евентуалните гласоподаватели споделят, че Байдън ще се оправи по-добре с реакцията против ковид в Съединени американски щати, до момента в който 38% споделят, че Тръмп ще бъде по-добър.
Но Тръмп има преимущество, когато става въпрос за тяхното разбиране за това кой би бил "твърд във връзка с престъпността и гражданските вълнения ", като 45% са избрали Тръмп, до момента в който 40% са споделили, че Байдън би бил по-добър.
Що се отнася до стопанската система, нито един от претендентите няма превъзходство измежду евентуалните гласоподаватели: 45% от евентуалните гласоподаватели са декларирали, че считат, че Байдън ще бъде по-добър за националната стопанска система и разширението на работната мощ, до момента в който 45% считат, че Тръмп ще бъде най-хубавият.
Байдън, който води пред Тръмп през по-голямата част от годината в множеството национални социологически изследвания, се възползва от неотдавнашната миграция към демократите измежду едни от най-надеждните гласоподаватели в Съединени американски щати: бели с лицей.
Докато белите без лицей към момента значително поддържат Тръмп пред Байдън, президентът не е консолидирал преобладаващото равнище на поддръжка, с което се радваше измежду тази група преди четири години, когато се кандидатира против Клинтън.
Засега социологическите изследвания на други медии демонстрират, че Байдън има малко преимущество пред Тръмп в шепа конкурентни щата, в това число Аризона, Уисконсин, Мичиган, Пенсилвания и Флорида. Изглежда, че това преимущество също се е стеснило в някои случаи през последните няколко седмици.
Социологическото допитване на Ройтерс/Ипсос е извършено онлайн, на британски език, в задачите Съединени американски щати. Анкетирани са 823 евентуални гласоподаватели, в това число 390, които са се разпознали като демократи и 351, които са се разпознали като републиканци.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР