Демерджиев се жалва, че хартиена бюлетина ще създаде трудности Питайте

...
Демерджиев се жалва, че хартиена бюлетина ще създаде трудности Питайте
Коментари Харесай

МВР с дронове на границата ще следи не само каналджии, но и за корупция

Демерджиев се жалва, че хартиена бюлетина ще сътвори компликации
Питайте тези, които са прескача ли оградата и ке са били видяни. Няма граница, през която да не минават мигранти. Така отговори на журналистически въпрос вицепремиерът и вътрешен министър Иван Демерджиев преди Националното заседание на Министерство на вътрешните работи.

И е доста тъжно, че процесът е почнал много от дълго време и 110 км ограда още не е обезпечена. Той уточни, че е приказвал с представител на Европейска комисия, а оттова са от пуснали 140 млн. евро. Обещанието било да ни дадат още по линия на механизма за взаимност и съдействие.

Има десетки арестувани за корупция, сподели Демерджиев. И изясни, че ще се вземат дронове, с които ще се лети към браздата. С тях щяло да се следи и за корупция и по този начин тя да спадне близо до нулата.

Страшно доста случаи има за подписване на съглашения, продължи той тематиката за каналджиите. И изясни, че те са законни, само че могат да се сключат за по-голям период, а не 5 месеца.

Той изясни, че ще има срещи с представители на Европол, с цел да се работи по групи за каналджийство, които работят в цяла Европа. Напомни и че е предал лист с хора, които се занимават с сходна активност на турския си сътрудник. Не го питал какво става поради земетресението там.
 
Обясни и че когато е поел поста вътрешен министър не е имало диря от турска кола от тяхната страна на оградата. " Нищожно е количеството на миналите на фона на спрени те да влязат в колата ", уточни още Демерджиев.

Предишния път се събрахме на Национално заседание преди предходните избори за Народно заседание. Използвам момента да ви благодаря, че се справихме и сведохме до най-малко злоупотребите. ЦИК призна, че това е била най-хубавата съгласуваност. Не би трябвало да се заблуждаваме, че инерцията от предходните избори ще е задоволителна, обърна се към чиновниците на Министерство на вътрешните работи Демерджиев по време на националното заседание. 

И подсети, че хартиената бюлетина е върната, което може да сътвори компликации. Затова прикани чиновниците на Министерство на вътрешните работи да обсъдят провокациите пред тях, с цел да се оправят с изборната търговия.

Посочи обаче, че това не би трябвало да е за сметка на сигурността на жителите. И изясни, че има хора, които от години са се сложили над закона. " Нашата задача е да покажем, че в една правова страна това не е допустимо ", прикани служителите на реда Демерджиев. И сподели, че в случай че съумеят да се оправят с това, ще могат да се поздравят с сполучлив мандат.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР