Делян Пеевски използва усложнената ситуация в страната след падането на

...
Делян Пеевски използва усложнената ситуация в страната след падането на
Коментари Харесай

Поредна доза провокация от Пеевски: поиска да е премиер, щял да се справи

Делян Пеевски употребява усложнената обстановка в страната след рухването на сняг, смесен със мощен вятър, с цел да опитва нова серия от назидания към премиера Николай Денков.

Той употребява към този момент отработената си тактика да пуска написани позиции с провокативни рекомендации и рецензии.

Първо се възмути, че министър председателят е свикал изключително съвещание на Министерския съвет онлайн:  " Г-н министър председател, сняг онлайн не се чисти! Нито се отстраняват повреди на електропреносната мрежа в онлайн съвещание на Министерски съвет. "

И продължи в същия дух:

" Премиерът да напусне топлия и комфортен кабинет, дружно с министрите да бъде там, в снега, където хората бедстват и да направи нужното по този начин, че минимална снежна завивка да не се трансформира в злополучие за хората и страната - без ток, с непроходими пътища и прекратени връзки ", препоръча депутатът от Движение за права и свободи, който обаче не беше видян да разчиства улици или да бъде измежду хората в снега. 
Денков: Ако желае Пеевски, да излезе със снегорин, лопата и да почисти
На брифинга след съвещанието, свикано в Министерски съвет, запитан Денков отговори:

" Не знам по какъв начин си показва Пеевски ролята на премиера, аз го приканвам, в случай че желае, той да излезе със снегорин, лопата и да почисти снега. Ролята на институциите е да видят къде има потребност от спомагателна поддръжка и да я обезпечат. "

Тези думи на Денков дадоха мотив на депутата, глобен по " Магнитски " и една от най-противоречивите фигури в българската политика, против който преди 10 години имаше национални митинги, да показа, че е подготвен да стане министър председател.

„ Да ме предлагат за министър председател – няма да избягам от отговорност и мога да се оправя. Денков да не се заиграва с шегички, а да си прави работата “.

Тази позиция беше разпространена от пресцентъра на Движение за права и свободи следобяд в неделя като поредна доза провокация.

Шефът на ПГ на Движение за права и свободи, който към този момент се държи и като новия водач на Движението, от известно време съвсем не пропуща ден, в който да не се изяви с писмена рецензия или реплики в коридорите на Народно събрание.



„ Ако признава, че не могат да се оправят, в случай че не осъзнават какво би трябвало да създадат с цел да ръководят страната, да ме изберат за министър председател. Аз няма да избягам от отговорност и мога да се оправя. И ще работя постоянно за хората. Очаквам номинацията им още през днешния ден. Разбирам, че ръководство не се учи в химическата лаборатория, само че виждам, че не се оправят с компликациите. Отговорност на премиера е да води и координира цялата държавна машина в името на най-хубавата поддръжка и сигурност на хората ", прибавя в позицията Пеевски.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР