Делта вариантът на COVID-19, познат като индийски, може да доведе

...
Делта вариантът на COVID-19, познат като индийски, може да доведе
Коментари Харесай

Д-р Трифон Вълков: Изградихме имунно население не чрез ваксинация, а чрез преболедуване

Делта разновидността на COVID-19, прочут като индийски, може да докара до нов пик в заболеваемостта наесен, само че няма да се доближат равнищата от предните две талази. Това съобщи в „ Лице в лице “ по БТВ инфекционистът доктор.

По думите му сега няма доста новозаразени, тъй като огромна част от популацията се е сблъскало към този момент с коронавирусната зараза или се е ваксинирало. Той добави, че високите температури също въздействат върху слабото разпространяване сега. " Няма по какъв начин да съпоставяме България и Англия. Ние като население сме колкото половин Лондон. Нашата здравна система не можем да я съпоставяме с тяхната, немислимо е. Това, което ни отличава от западните страни е, че огромен % от популацията към този момент се е срещало с вируса, което дава опция за ниска заболеваемост “, изясни доктор Вълков.
 Държавата ще продължи да заплаща средства на работодателите до края на юли 2021 година Държавата ще продължи да заплаща средства на работодателите до края на юли 2021 година
Работодателите ще получават средства от страната за опазване на заетостта на служащи и чиновници до 31 юли 2021 година Това реши правит...

Инфекционистът изясни, че от клинична позиция признаците при другите разновидности не се разграничават, само че от към лабораторна – новите разновидности съдържат по-висок вирусен товар. Именно това е и повода те да са по-заразни. " Одобрените в Европейски Съюз ваксини пазят против новите разновидности, само че не в идентичен %. При слагане на две дози AstraZeneca има към 70% отбрана към делта вид. При две дози Pfizer – 88%, по публични данни “, съобщи специалистът. Той съобщи, че страната ни е доста близо до груповия имунитет от 70%. И в случай че се провежда добра имунизационна акция, несен може да няма нова вълна на болестта.

" Ние платихме по-лошата цена, изградихме имунно население не посредством имунизация, а посредством преболедуване “, добави инфекционистът. Д-р Вълков изясни, че се приготвя обединен протокол за лекуване на COVID-19. По думите му пациентите с разнообразни болести би трябвало да се лекуват по друг метод.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР