Делото, заведено от семейството на загиналия, трябваше да започне във

...
Делото, заведено от семейството на загиналия, трябваше да започне във
Коментари Харесай

Tesla ще се споразумее по дело за фаталната катастрофа на кола с автопилот

Делото, заведено от фамилията на починалия, трябваше да стартира във Върховния съд на Калифорния тази седмица. Очакваше се да докара до по-голям надзор върху технологията за автопилот и цялостно самоуправление, прилагана в Tesla.

Условията на съглашението не са оповестени и съгласно известия, договорката към момента чака утвърждение от арбитър, показва Военновъздушни сили. Преди съглашението от Tesla приписваха виновността на Уолтър Хуанг, акцентирайки, че не е спазвал инструкциите да поддържа вниманието си, а тъкмо преди случая е играл видеоигра. Tesla към този момент е печелила сходни случаи за произшествия с коли на автопилот, чиито водачи не са се съобразили с напътствията.

Въпреки това компанията е изправена пред поредност правосъдни каузи, свързани с пътни произшествия при потребление на технологията за асистирано шофиране. Случаите се проверяват и от Националната администрация за сигурност на придвижването по пътищата на Съединени американски щати..

Автономна кола на Tesla се чака от дълго време и предходната седмица Илон Мъск сподели, че самоуправляващите се роботизирани електрически автомобили ще се появят...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР