Делото за строежа зад т.нар. “Юбилеен блок влезе във Върховния

...
Делото за строежа зад т.нар. “Юбилеен блок влезе във Върховния
Коментари Харесай

Делото за строежа зад Юбилейния блок влезе във ВКС

Делото за градежа зад така наречен “Юбилеен блок " влезе във Върховния касационен съд, чака се решението, оповестиха за Plovdiv24.bg от Инициативен комитет " Граждани срещу презастрояването в регион " Южен ". 

" Писмената ни отбрана в съда е резултат от продължаващото две години настойчиво и задълбочено проучване на проблема от всички вероятни страни ", настояват жителите. “Смятаме, че нашите старания заслужават внимание и почитание от страна на специалистите по Закона за устройство на територията. Освен тях и всеки жител би следвало да прояви интерес, тъй като с това дело успяхме да насочим фокуса на институционално деяние към някои значими, само че не изключително коментирани и известни в обществото механизми, по които се подрежда обкръжаващия ни свят - градове и села, улици и здания - всичко това се построява по избрани от закона правила и нормативи. Това е и светът, който ние ще оставим на поколенията след нас ", споделят още от Инициативният комитет.

Те чакат заслужено и безпристрастно решение на Върховния съд, отчитащо върховенството на закона. “Надяваме се, че когато съдът прави оценка значимостта на закононарушенията ще регистрира вредите, които те са нанесли при наслагването си в едно пространство върху елементарните жители, които към този момент обитават това пространство. Частна благосъстоятелност не е единствено земята, само че и жилищата, които за някои хора са единственото място, където могат да живеят и единственото, което имат, в това число и като стопански запас. Постигането на точния баланс при тази оценка е сложна задача и не инцидентно в този момент е сложена на най-високото допустимо равнище за решение ", настояват още протестиращите.

Те приканват съдиите към справедлива преценка на проблема и прогласяване на нищожността на Заповед № ОА-2288/05.12.2005г. на кмета на община Пловдив, с която е утвърдено изменение на ПУП-ПРЗ, предвиждащо обособяването на независим терен за жилищно застрояване, с планувано до високо застрояване, свободно по отношение на прилежащите УПИ и подземно застрояване, обособен от УПИ I-комплексно застрояване в квартал 37 по проекта на кв. " Въстанически-юг “, или делото да бъде върнато на различен състав на Административния съд за изговаряне, като даде наложителни инструкции по тълкуването и използването на Закона.

Гражданите претендират от съда и да им бъдат изплатени направените от тях разноски по делото.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР