Делото за летните сараи е образувано по жалбата на Хермес

...
Делото за летните сараи е образувано по жалбата на Хермес
Коментари Харесай

Окончателно: Остава оранжерията на „летните сараи“ на Доган frognews.bg

Делото за " летните сараи " е формирано по жалбата на " Хермес Солар " ООД срещу заповедта на Община Бургас за премахването на оранжерията. Мотивът е, че като няма документи за построяването ѝ. Миналата година делото е върнато за разглеждане от нов състав на Бургаския административен съд. Той излезе с решение през март тази година.

 

Първият състав на Бургаския съд реши, че постройката е построена нелегално. Тогава вещото лице откри, че тя е над 900 кв. м., макар че в заповедта е разказана като 500кв. м. При преразглеждането на делото, новият състав на Бургаския административен съд назначи нова съдебно-техническа експертиза. Тя откри, че оранжерията се състои от три свързани елементи с площ  – 400 кв. м., 208 кв. м. и 304 кв.м.

 

В претекстовете си съдът показва, че предният състав не е прецизирал дали целият обект би трябвало да бъде отстранен или единствено обособен детайл: „ Доколкото в заповедта е подредено унищожаване на " оранжерия " с повърхност неотговаряща на измерената при инспекцията на вещото лице и поради неналичието на конкретизация в акта, то издадената заповед не съдържа тъкмо и ясно индивидуализиране на подредения за унищожаване обект, което обосновава извод за нейната незаконност “, се добавя в решението.

 

В претекстовете се показва, че са неоснователни възраженията за липса на строителни бумаги. Поради тези аргументи висшите магистрати удостоверяват решението на втория състав на бургаския административен съд и одобряват заповедта на Община Бургас за унищожаване на оранжерията за незаконосъобразна. Решението е дефинитивно.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР