Делото за жестокото убийство на 18-годишната Андреа от Галиче вероятно

...
Делото за жестокото убийство на 18-годишната Андреа от Галиче вероятно
Коментари Харесай

Делото за убийство на 18-годишната Андреа от Галиче ще приключи за два дни

Делото за жестокото ликвидиране на 18-годишната Андреа от Галиче евентуално ще завърши единствено в две правосъдни съвещания. Процесът стартира в окръжния съд във Враца в понеделник. По искане на отбраната на обвинения Аксел Олеков делото се гледа по съкратена процедура – без още един разпит на всички очевидци пред съда. В понеделник бе разпитан един очевидец, а във вторник се чака да се одобряват заключенията от две експертизи – здравна и психиатрична. С това на процедура настояванията на отбраната ще бъдат изчерпани и евентуално процесът ще завърши.

Самопризнания

18-годишното момиче бе открито убито в дома си при започване на януари. Дни по-късно. Той е съден като малолетен, заради което не може да получи повече от 12 години затвор. Прокуратурата евентуално ще упорства за оптималната присъда. Отделно от това съкратената процедура, посредством която се понижава наказването с до 1/3 не е използвана при убийства. Тази смяна в Наказателен кодекс бе направена след друго ликвидиране – това на 7-годишната

На съвещанието в понеделник Олеков е направил частични признания. Той се е признал за отговорен в ликвидиране и кражба. Твърди обаче, че не е изнасилвал убитата, а половият акт е бил непринуден.

Да схваща свойството на постъпките си
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР