Делото, свързано с лиценза на Корпоративна търговска банка започва отново.

...
Делото, свързано с лиценза на Корпоративна търговска банка започва отново.
Коментари Харесай

ВАС ще гледа наново дело, свързано с лиценза на Корпоративна търговска банка

Делото, обвързвано с лиценза на Корпоративна комерсиална банка стартира още веднъж. До това се стигна откакто бе анулирано предходно определение на съда поради решение на Европейския съд за отбрана на правата на индивида (ЕСПЧ), с което е открито нарушаване на Конвенцията за отбрана на правата на индивида и главните свободи.

Делото бе формирано по искане на КТБ и някогашните й изпълнителни шефове Илиан Зафиров, Георги Христов и Александър Панталеев.

Върховните магистрати връщат делото за ново разглеждане от различен тричленен състав на съда. В случая новото изговаряне по жалбата на Орлин Русев, Илиан Зафиров, Георги Христов и Александър Панталеев, срещу решение на Управителния съвет на Българска народна банка за лишаване на лиценза на КТБ би трябвало да бъде от тричленен състав на Върховен административен съд, от фаза конституиране на страните в производството.

При новото разглеждане на делото, съставът следва да съобрази с претекстовете в решението на Европейски съд по правата на човека. В жалбата си пред Европейски съд по правата на човека жалбоподателите настояват, че не са имали опция за правосъдно оборване на решението на Българска народна банка за отнемането на лиценза на КТБ.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР