Делото срещу Румен Александров-Каспъра, обвиняем за убийството на Митко Иванов,

...
Делото срещу Румен Александров-Каспъра, обвиняем за убийството на Митко Иванов,
Коментари Харесай

Делото срещу Каспъра забуксува: Пуснаха ключови свидетели за общодържавно издирване

Делото против Румен Александров-Каспъра, обвинен за убийството на Митко Иванов, се озова в задънена улица. Причината – липсват основни очевидци, чиито показания са извънредно значими за продължение на процеса и постигане до обективната истина.
Прочетете още
Срещу Каспъра е повдигнато обвиняване за това, че на 21 декември 2019 година в квартал Столипиново съзнателно е умъртвил Митко Иванов. Скандалът почнал поради жена и прераснал във физическа разпра и замяна на удари с ножове. В един миг Каспър намушкал съперника си във врата. Митко умрял преди колата за спешна помощ да пристигна.

Освен основните очевидци, по справедливи аргументи, в залата не съумяха да участват и някои от движимостите лица изготвили експертизите. Въпреки това част от експертните изводи бяха признати от магистратите. Най-ключово за процеса е това, че в кръвта и урината и на двамата забъркани не е намерено съществуване на алкохол.

Комлексните експертизи ще бъдат изслушани на нова дата, в наличието на всички движимости лица, взели присъединяване при правенето им. Един от очевидците, който е постоянно свикан, има прочут адрес в Пловдив и не участва през днешния ден в правосъдната зала, ще бъде доведен наложително за идващото съвещание на 9 май 2023 година

Четиримата основни очевидци, които не обитават на адресите си в страната и за които има сведения, че живеят в чужбина ще бъдат пуснати за общодържавно търсене за определяне на адрес.

Припомняме, че убийството беше осъществено на 21 декември 2019 година, като главният претекст за абсурда е ревнивост. 



Според обвинителния акт жертвата Митко Иванов живеел и работел в чужбина преди случая и си бил пристигнал в Пловдив за празниците. Успял да се срещне с много другари, излизал с разнообразни компании, забавлявал се. До ушите на Румен Александров обаче стигнала информация, че Митко флиртува с любовницата му и той се ядосал. Отишъл да търси сметка на противника си и избухнал скандал.

Словесната препирня минала във физически конфликт, с замяна на удари и нанасяне на прободни рани с ножове.В един миг Каспър намушкал съперника си във врата. Митко умрял преди колата за спешна помощ да пристигна. Очевидно обаче жертвата също е показала експанзия, защото Каспър също е бил намушкан на няколко места с ножа. Той имал тежки рани по ръцете, краката и гърдите, вследствие на навлизане с 10-сантиметров нож.

Полицаите от Шесто районно реагирали стремително и го задържали. 

Какво се случи досега и какво описаха другите очевидци може да четете тук:

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР