Делото срещу прокурорския син Васил Михайлов тръгна за втори път

...
Делото срещу прокурорския син Васил Михайлов тръгна за втори път
Коментари Харесай

Тръгна делото срещу прокурорския син от Перник: Васил се е сбил и с друг задържан още при пускането си от ареста

Делото против прокурорския наследник Васил Михайлов потегли за повторно в Софийския областен съд. Младежът е обвиняем за осем закононарушения, едно от които е закана за ликвидиране. Делото стартира изначало, тъй като предходният арбитър отпътува на стаж в съда по правата на индивида в Страсбург. На 9 май ще бъдат разпитани първите очевидци.

Само трима от потърпевшите имат искания към младежа, който е в ареста към този момент няколко месеца. Срещу него има още две каузи, още веднъж за хулигански прояви. Румен Николов изиска 20 хиляди лв. за породени вреди, а Никълъс Тодоров и Белослава Тодорова - по 10 хиляди лв.. Съдът не позволи гражданските искове, тъй като това ще затрудни хода на процеса, съобщи Българска телеграфна агенция.

Съдът през днешния ден не се съгласи с доводите на отбраната, че прокуратурата е позволила нарушавания, които лимитират правото му на отбрана. И през днешния ден Михайлов изиска да бъде пуснат под домакински арест, с цел да бъде със фамилията си, само че съдът му отхвърли с претекста, че може да извърши ново закононарушение.

В съда стана ясно, че малко преди синът на пернишкия прокурор Бисер Михайлов да бъде пуснат под домакински арест през октомври 2022 година, се сбил с различен арестуван - Денис Томов. 

Скоро след отвеждането му да изтърпи домашния си арест, Васил Михайлов беше върнат в ареста, откакто стана ясно, че е нарушил оторизации периметър на придвижване, като отишъл на заведение покрай дома му. Той се оправда с това, че не е знаел, че това не му е разрешено. 

Докато стигне до Софийския областен съд, където да стартира всъщност, делото мина през серия от отводи на съдии от Перник и София поради другарство с татко му - прокурор Бисер Михайлов. В последна сметка, Върховният касационен съд дефинира, че откакто в Районния съд в Перник не може да се образува правосъден състав, то би трябвало да се гледа от СРС.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР