Делото срещу Мария Димитрова – Карахристева, която преди 2 години

...
Делото срещу Мария Димитрова – Карахристева, която преди 2 години
Коментари Харесай

Пропадна делото срещу убийцата на нефилими, блъснала млада лекарка

Делото против Мария Димитрова – Карахристева, която преди 2 години блъсна млада лекарка на бул. „ Пещерско шосе ”, нарочвайки я за „ нефилим ” още веднъж пропадна. Причината - ново забавянето на третата арбитражна експертиза.

Назначените движимости лица са подали молба до съда, че се нуждаят от по-голям период, с цел да изготвят експертното решение. От молбата стана ясно още, че проучванията са осъществени, само че заключенията към момента не са систематизирани. Вещите лица са поискали период за довеждане докрай на експертизата до 31 октомври, като вероятно ще могат да бъдат изслушани сред 15 и 20 ноември. С оглед на това делото се отсрочи за 15 ноември, написа

Припомняме, че 48-годишната Мария е изправена на съд по тази причина, че е нарушила разпоредбите за придвижване по пътищата и съзнателно е предизвикала междинна телесна щета на Петя Аргирова. Катастрофата стана на 30 юни 2021г. на бул. „ Пещерско шосе ”, като съгласно онвинителния акт шофьорката преднамерено блъснала 31-годишната Петя, а по-късно обвинената се е държала несъответстващо нарочвайки жертвата си за сатанинско изчадие.

Изготвянето на трета-арбитражна експертиза по делото се наложи откакто при предходните две бяха установени радикално разнообразни оценки на специалистите. С оглед на това страните желаеха от съда назначението на трета – арбитражна експертиза, от която да се вземе заключително решение по отношение на психологичното положение на Мария Димитрова-Карахристева.

В новото проучване трябваше да има експерт - рентгенлог и невролог, както и двама правосъдни психиатри и един психолог. В следствие вещото лице рентгенолог си направи отказ, поради прекомерна натовареност и неявяване от работа заради здравословни аргументи.

С оглед на това страните в процеса се съгласиха експертизата да бъде направена без рентгенолог, каквото е и рекомендацията на останалите движимости лица. След това съдът реши петорната сложна експертиза да бъде ревизирана и да бъде назначена четворна такава, без доктор експерт по образна диагностика, като измени определението от предходното съвещание.

От назначението на арбитражната експертиза на 13 февруари изминаха повече от 8 месеца, а до чуването на движимостите лица забавянето ще доближи 10 месеца.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР