Делото срещу Георги Генов, убил по особено жесток начин съпругата

...
Делото срещу Георги Генов, убил по особено жесток начин съпругата
Коментари Харесай

Гледат повторно делото за жестоко убийство в Пещера

Делото против Георги Генов, умъртвил по изключително нечовечен метод брачната половинка си Катя Генова на 1 септември предходната година в град Пещера, ще бъде гледано още веднъж от Окръжния съд в Пазарджик. Първото съвещание от новия развой е планувано на 31 октомври.

До него се стига, откакто делото е върнато от апелативните магистрати в Пловдив поради изчезнал автограф от ръководителя на правосъдния състав, който е наложил присъдата на 2 май т.г. В решението на по-висшата инстанция се напомня, че първият развой е протекъл по съкратеното разследване. Прието е, че направените от Генов признания са подкрепени от събраните в досъдебното произвеждане доказателства, които са приобщени по-късно, не е имало правосъдни разногласия и последна дума на подсъдимия. В този случай неподписаният протокол не е кадърен да служи в последващи етапи.

Така на процедура гледането на проблема стартира от нулата, като обвиненият има право отново да изиска кратко произвеждане, в случай че реши, а страните да изложат своите доводи и претенции, по които Апелативният съд е лишен от опцията да се произнесе.

Наказанието на Генов е обжалвано както от юриста му Николай Антов, по този начин и от майката и двете дъщери на убитата, които упорстват той да получи максимума от 30 години.

Петчленен състав на Пазарджишкия областен съд му наложи 25 години отнемане от независимост при първичен непоколебим режим, както и да заплати на дъщерите и тъща си компенсации по 200 000 лв..-->

Генов е лишил живота на брачната половинка си със 17 удара с нож на 1 септември 2017 година Нападението е станало на оживено кръстовище в Пещера пред погледите на голям брой очевидци, никой от които не е направил нищо, с цел да помогне на жертвата.

Генов направи опит за се укрие от полицията. Наложи се в издирването му да се включат военни с високо проходима техника. Беше открит във вила на родителите си в покрайнините на село Мухово и задържан на 4 септември.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР