Делото срещу четирима мъже, ограбили злато за близо половин милион

...
Делото срещу четирима мъже, ограбили злато за близо половин милион
Коментари Харесай

Четирима свили злато от сестрата на Цар Киро

Делото против четирима мъже, ограбили злато за близо половин милион лв. от сестрата на Кирил Рашков – Цар Киро, продължи през вчерашния ден в Пловдивския областен съд. Преди седмица бе разпитана и пострадалата – 72-годишната Марийка Иванова, която описа по какъв начин е била измъчвана с електрошокова палка, до момента в който каже къде златото.

Подсъдимите Йордан С., Марин П. Александър Д. и Александър К. не се признават за отговорни. Те може да получат от 15 до 20 година и даже пожизнен затвор.

Бруталния обир е осъществен в нощта против 28 май 2017 година Трима от бандитите нахлуват маскирани в дома на Марийка, а четвъртият ги чака извън с кола. След пердах завързват племенника й със свински опашки и тиксо, а след това атакуват и Марийка. Тя имала единствено 300 лева в дамска чанта, само че бандитите търсели златото й. Намерили кутии от бонбони и бисквити, цялостни с пендари, лири и други монети, колиета, гривни и синджири. Взели ги дружно със златна корона с червен камък в средата. Плячката им е оценена на 453 352 лева

Четиримата си разделили ограбеното по равно и били разкрити през юли същата година, когато почнали да дават полезностите в заложни къщи. По време на следствието е имало версия, че обирът е поръчан от самия Цар Киро, само че тя е не е доказана.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР