Делото на Богдана Карадочева и Стефан Димитров срещу хотелиерска двойка

...
Делото на Богдана Карадочева и Стефан Димитров срещу хотелиерска двойка
Коментари Харесай

Провал: Богдана и Стефан Димитров загубиха делото срещу двамата хотелиери, завлекли ги с над 500 хил. лв.

Делото на Богдана Карадочева и Стефан Димитров против хотелиерска двойка е прекъснато заради изтекла отминалост, а звездната двойка загуби над 500 хиляди лв.. Делото се води против Златка и Атанас Миткови. 

Карадочева и Димитров настояват, че Миткови са ги измамили с 300 000 $. През лятото на 1999 година хотелиерът им предложил да се включат дружно с него в приватизацията на хотел „ Зефир ” в Слънчев бряг. Те се познавали с него още от 1992 година, защото отсядали в един от хотелите му в Слънчев бряг и му имали доверие. 

Артистичното семейство дало на Атанас Митков 300 000 $, а той заречен, че откакто придобие хотела, ще ги впише като равноправни съдружници в него. На 23 септември 1999 година Агенцията по приватизацията продава „ Зефир “ на Едноличен търговец „ Атанас Милков “ за 500 000 $. Той заплаща първична вноска от 150 000 $, а след това изплаща цялата сума. Но по този начин и не е вписал Богдана и Стефан Димитров като съсобственици.

През годините делото се движи по разнообразни правосъдни инстанции. 

За последно е разгледано от Софийски градски съд наново след постановените от Софийския апелативен съд, че  обновяване процеса и анулира предходното въззивно решение на Софийски градски съд, с което е доказано решение на СРС, че  Златка и Атанас Миткови са оправани по обвиняването, че са поддържали у потърпевшите 8-годишно подвеждане, че ще станат съсобственици на хотел „ Зефир “ в „ Слънчев бряг “ и по този начин, преследвайки имотна полза, са им предизвикали щета в изключително огромни размери - 514 720 лева

Тричленният състав на Върховен касационен съд приема касационната тъжба за неоснователна. Развитите в нея доводи не почиват на закона – наредбата от закона задължава въззивния съд при приключване на периода на безспорната погасителна отминалост за наказателно гонене да анулира първоинстанционната присъда и да приключи наказателното произвеждане, споделят съдиите. 

Според  тях забавянето на производството се дължи освен заради здравословното положение на един от подсъдимите, само че и заради късното внасяне на обвиняването за разглеждане в правосъдно произвеждане.

Давностният период е изминал и към най-късната допустима дата – 31 декември 2022 г.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР