Deloitte увеличава персонала си с бързи темпове, като заетите в

...
Deloitte увеличава персонала си с бързи темпове, като заетите в
Коментари Харесай

Deloitte отчита рекордни приходи

Deloitte усилва личния състав си с бързи темпове, като заетите в компанията към този момент са 264 000 души.

Още по тематиката
Големите английски компании свиват проектите за вложения

Оптимизмът на потребителите понижава от ден на ден
10 юли 2017
Deloitte Fast 50: " Мнемоника " и " Империя онлайн " са измежду най-динамичните IT компании в района

Лидер в класацията е унгарската компания Szallas.hu с растеж на приходите от 2259% за пет години
16 окт 2014

Консултантската компания Deloitte регистрира световни доходи от 39 милиарда $ за годината, приключваща през май, оповестява Financial Times. Освен това компанията е наела нови 70 000 през същия интервал.

Deloitte и съперниците

Така Deloitte си резервира водачеството по доходи измежду огромните четири в бранша, а главният съперник Ernst&Young е с годишни доходи 31 милиарда $. Друга конкурентна група, PricewaterhouseCoopers, към момента не е показала своите резултати. Звената за счетоводство и одит, които са гръбнакът на компанията, бележат по-нисък растеж на приходите от 1%. Броят на личния състав пораства с бързи темпове, като към този момент доближава 264 000 души. От основаната в Ню Йорк група пресметнаха, че това значи, че на всеки 8 минути са наемали по един човек.

Чрез звеното си за оценяване на риска Deloitte оказва помощ на други компании и изготвя тактики за справяне с евентуални проблеми като киберпрестъпления или регулации. В този отдел е регистриран най-бързият напредък на генерирана сума от 13 прочие пункта. Консултантският отдел бележи растеж на оборота от 10%. Голяма част от генерираните средства в този отдел са разпределени за вложения в областта на технологиите.

През предходната година компанията завоюва контракти с някои от най-големите компании като
GlaxoSmithKline, BAE и BP.

Намеренията на компанията

Изпълнителният шеф на Deloitte Пунит Рейнен съобщи, че имат намерение одитът да остане неизменима част от портфолиото на компанията, макар че приходите от тази дивизия не са най-високите. Рейнен добави, че регулаторите оказват съществено напрежение върху инспекторите, което е измежду най-големите провокации за компанията. " Регулаторите упорстват за цялостна координация с тях, което се отразява на метода ни на опериране в целия свят. Не може да им кажем, че откритите стандарти в Обединеното кралство не важат във всички други страни. Регулаторите изискват непрекъснато високи равнища на качество и отговорност. ", изясни Рейнен. Той добави, че поддържането на високи стандарти в одиторския отдел и съдействието с регулаторите ще останат измежду главните цели на групата. Изпълнителният шеф приключи с думите, че марката и репутацията им са прекомерно значими и " в случай че създадат компромис с тях, това ще има отрицателен резултат върху цялата компания ".

Инвестиции и нововъведения

През 2015 година бяха въведени нови правила от Европейския съюз, съгласно които е наложително да се прави одит на компания най-малко на 10 години, а на 20 да се сменя одиторската компания. Това отключи вълна от нови контракти. В резултат на това конкуренцията за водещо място в сектора сред Deloitte, PwC, KPMG и EY се ожесточи, като и четирите компании усилиха вложенията си в разнообразни нововъведения. През последните 12 месеца английската група влага в партньорството с софтуерния колос Apple, с цел да повлияе на повече компании да употребяват мобилната оперативна система iOS.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР