Делегацията от управляващата коалиция ще пътува за украинската столица Киев

...
Делегацията от управляващата коалиция ще пътува за украинската столица Киев
Коментари Харесай

Делегацията на управляващата коалиция ще пътува за Киев на 27 април

Делегацията от ръководещата коалиция ще пътува за украинската столица Киев в сряда. Това удостовери министър председателят Кирил Петков пред бТВ:

" Първо ще си предадем каските и жилетките, които сме дали обещание от Министерски съвет, дребна или огромна, това е помощ. Второ, обединението би трябвало дружно да покаже поддръжка за Украйна, а бидейки там, това е символика. Трето, ще продължим да обсъждаме въпроса и по какъв начин е допустимо нашият транспортен съд от Черноморск да се върне назад и четвърто, да излезем с едно общо известие на обединението, може би не незабавно, само че да чуем първо какви са техните действителни потребности. Като Кирил Петков бих се радвал да дадем военна помощ за Украйна, само че като министър председател моята първа задача е да създадем тази коалиция да излезе с една обща позиция ".

Съставът на българската делегация към момента не е прочут - единствено " ИТН " уточни своя представител, това е Станислав Балабанов. От Българска социалистическа партия няма удостоверение дали изобщо ще изпратят човек в Украйна.

Българските пратеници ще пътуват до Полша, откъдето ще продължат към Украйна. Инициативата за визитата бе оповестена от премиера Петков след 4-дневно посещаване у нас на външния министър на Киев Дмитро Кулеба.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР