Делегацияна Община Дряново, водена от Председателя на ОбС- Дряново Тодор

...
Делегацияна Община Дряново, водена от Председателя на ОбС- Дряново Тодор
Коментари Харесай

Община Дряново с амбициозен проект за осветление на стадиона в града

Делегацияна Община Дряново, водена от Председателя на ОбС- Дряново Тодор Георгиев, посети Министерството на Младежта и Спорта.
Целта на визитата беше входирането на проектза финансово подкрепяне на построяването и обновяването на спортенобект- държавна и общинска благосъстоятелност. Община Дряново кандидатства за “Изграждане на осветяване за футболното игрище на стадион Локомотив в град Дряново ”.
Изграждането на осветлението на състезателен комплекс “Локомотив ” в урегулиран аграрен парцел - УПИ II за “Спортен комплекс ” от кв.113 по регулационния проект на Община Дряново ПИ 23947.501.1373 по кадастралната карта на град Дряново.

Проектното предложение за създаване на осветяване на стадион “Локомотив ” към този момент е входирано от Община Дряново в Министерството на младежта и спорта.
След като на 29 август 2022 година беше издадена виза за планиране и направен механически план, а на 29 ноември 2022 година предлагането на кмета Трифон Панчев и ръководителя на Общински съвет Тодор Георгиев получи цялостна поддръжка от общинските съветници, на12 януари 2023 година, всички нужни документи бяха връчени персонално на госпожа Весела Лечева, министър на младежта и спорта.
Главната цел на плана е възстановяване на спортната инфраструктура в Община Дряново.Чрез създаване на осветлението ще се дават и подобрят изискванията за подготовка на деца, младежи жители, фенове, посетители на града и професионални спортисти в другите спортни дисциплини, както и провеждането на спортни мероприятия от Републикански и Европейски мащаб.

Проектът ще способства развиване на спорта в района и в страната, за постигане на високи достижения нарегионално, национално и международно равнище.
Предвижда се това да се случи посредством построяването на четири стълба, всеки с височина 23,8м и с по 25 осветителни тела. Общо ще бъдат инсталирани 100 прожектора с LED светлоизточник, с мощ 600W.
Местоположението на стълбовете е съобразено със съществуващото състояние на футболния терен, заобикалящата го лекоатлетическа писта, съществуващите трибуни и оградите зад тях.
Изграждането на осветяване за футболното игрище ще обхване също лекоатлетическата писта, площадките за подтикване на гюле и скок на дължина.

Това ще докара до основаване на пълноценни условия за насърчаване на спортната активност в региона. С реализирането на плана ще се подобрят изискванията за подготовка на деца, младежи, жители, фенове и професионални спортисти и посетители на града в разнообразни спортни дисциплини.
Също по този начин ще се избегне потреблението на терена в най-горещите часове на деня, което ще бъде потребно, както за самия терен, по този начин и за спортистите. През преходните сезони, когато светлата част от деня понижава, ще се даде опция за потребление на спортния комплекс по-дълго време.
Общата стойност на плана възлиза на 973 335 лева без Данък добавена стойност, като сумата съставлява 100% безплатна финансова помощ от Министерство на младежта и спорта.

Припомняме, че през 2014 година е осъществен главен ремонт, обхващащ цялата територия на стадион „ Локомотив “ Дряново, стадион „ Републиканец ” село Царева морава и завършването на Спортна Зала Дряново.

Тревната настилка на главния терен е напълно сменена с нова, направени са главен ремонт и усъвършенствания на всички здания в комплекса, сменена е настилката на лекоатлетическата писта, построени са нови стадиони и са ремонтирани съществуващи. Скамейките на стадиона са сменени през 2010 година

На територията на спортния комплекс има футболен терен с естествена настилка, 3 тенискорта, футболно игрище с изкуствена настилка и размери 40/20 м, мултифункционално игрище за волейбол и баскетбол с акрилна настилка, лекоатлетическа писта с настилки от тартан и клей, плувен басейн, площадка за подтикване на гюле, площадка за скок на дължина, троен скок и рекреационен център.

„ Благодаря за поддръжката на всички сътрудници в ОбС-Дряново, благодарности и за кмета на Община Дряново господин Трифон Панчев, на основния проектант доктор Драгомир Йосифов, Директор дирекция АСОС госпожа Мариета Енчева, Директор дирекция ИХП господин Васил Найденов, както и на неуморимата госпожа Ганка Бакалова - старши експерт в дирекция АСОС и инж. Руска Милчева.Благодарим Ви сътрудници за положения труд и високия професионализъм! " показа Председателя на Общинския съвет в Дряново – Тодор Георгиев.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР